Пострадалият при Рилските езера турист е опериран по спешност

Пострадалият при Рилските езера турист е опериран по спешност Мъжът, който пострада вчера при инцидент край Рилските езера и беше транспортиран с хеликоптер, е в стабилно общо състояние, съобщи пред журналисти началникът на Спешното отделение към Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) “Свети Георги” ЕАД - Пловдив доц. д-р Кирил Атлиев. Пациентът е опериран по спешност.
"Той е с травми на гръбначния стълб, два счупени прешлена и две ребра. Цялата му лява страна е изпотрошена - мишница, предмишница и глезен. Опериран е по спешност от неврохирургичен екип за стабилизирането на счупените прешлени. Предстоят му нови операции за възстановяване на счупените крайници. Научихме, че е паднал от голяма височина при катерене в района на Рилските езера”, обясни д-р Атлиев. Той допълни, че информацията, подадена от спасителните екипи е, че мъжът е паднал от височина около 20 метра.
Медицинските екипи се надяват да няма усложнения в състоянието му, макар те да не са изключени при такива съчетани травми.
Пациентът е докаран от местопроизшествието с военен хеликоптер. Лекарски екипи с две линейки го чакаха на хеликоптерната площадка, на която бяхме предупредени, че ще кацне машината, коментира д-р Кирил Атлиев и отбеляза, че това е станало при изключително тежки условия. „Привечер, когато каца машината, в Пловдив се изливаше пороен дъжд с градушка“, посочи той.
Пострадалият в района на Рилските езера, транспортиран от военнослужещи с вертолет „Кугар“, е 39-годишен французин, съобщиха от УМБАЛ “Свети Георги”в Пловдив. Вертолетът „Кугар“ излетял в 17.09 ч. от авиационна база Крумово и се е върнал обратно в 18.47 ч. Задачата е извършена при тежки метеорологични условия. Военнослужещите са се включили в спасителната операция след постъпило искане от страна на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР.
25.05.2024, 13:31 часа
198 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha