Заради очакван трафик: Въведоха промяна в организацията на движението по основните пътища у нас

Заради очакван трафик: Въведоха промяна в организацията на движението по основните пътища у нас Заради очаквания интензивен трафик от Гърция към България - от 11 до 21 часа днес се въвежда промяна в организацията на движението между Симитли и Благоевград, предупреждават от АПИ.
Камионите над 12 тона няма да могат да пътуват в посока граничен пункт "Кулата", а в посока София ще могат да се движат само в дясната лента на главен път Е-79.
Останалите превозни средства, пътуващи към Кулата, след кръговото кръстовище  при пътен възел "Благоевград-юг" ще се пренасочват по обходен маршрут - през село Железница и Симитли, където отново ще се включат към главен път Е-79.
Така всички автомобили, които влизат в страната ни от ГКПП "Кулата" към София  ще могат да използват и двете ленти в отсечката Симитли-  Благоевград, където се образуват най-големите задръствани.
До 20 часа днес по автомагистрала "Тракия" в посока Бургас от 5 километър до 23 километър е ограничено движението на камиони над 12 тона, предупреждават още от АПИ.
От там дават подробности и за организацията на движение по автомагистрала "Хемус" заради ремонтнo-възстановителни дейности по тунели "Топли дол" и "Правешки ханове" и предвид очаквания засилен трафик:
За посока град Варна - днес от 16 до 21 часа: спиране на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, като тежкотоварното движение се отклонява по републикански път до пътен възел "Яна", където ще изчакват на място.
За посока град София - днес от 16 до 21 часа: ограничаване на движението за камиони над 12 тона и осигуряване на обходен маршрут от пътен възел "Ботевград" до пътен възел "Витинска река".
 
За посока град София - 26.05:
1. В тунел „Топли дол“ се обособят две ленти за движение в посока София и една лента за движение в посока Варна;
2. Сваляне на цялото движение от автомагистрала "Хемус" при пътен възел "Правец" в посока Варна и връщане на "Хемус" при пътен възел "Осиковска Лакавица";
3. В тунел „Правешки ханове“ се обособяват две ленти за движение в посока София.
26.05.2024, 08:24 часа
193 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha