Край на проблема с кадрите: Внасяме работна ръка от Индия

Край на проблема с кадрите: Внасяме работна ръка от Индия България ще внася работна ръка от Индия след подписване на Споразумение за партньорство за миграция и мобилност, обявиха от Българската търговско-промишлена палата.
Страната ни не може да се справи с проблема с недостига на квалифицирана работна сила от години, особено в сектори като строителство, туризъм, фармацевтична промишленост, транспорт и логистика.
От Търговско-промишлената палата смятат партньорството с Индия като на добра възможност, която ще бъде осигурена с подписването на споразумение за партньорство за миграция и мобилност. Документът трябва да регламентира улеснен достъп до българския трудов пазар. Перспективите пред това сътрудничество ще бъдат тема на дискусия, организирана съвместно с Индийско-българската бизнес камара.
От Българската търговско-промишлена палата уточняват, че до 2025 г. Индия ще разполага с 1/5 от световното население в трудоспособна възраст. Това ще превърне страната в най-големия доставчик на квалифицирана работна сила в света.
27.05.2024, 15:09 часа
499 3
Коментари

моя

07.06.2024, 20:30 часа
Не забравяйте , заедно с индийците да внесете и кравите ...

пешо

29.05.2024, 19:06 часа
След индийските работници , ще дойдат и индийските работодатели . А нашите вместо да се чешат по ...... , и да се чудят кой да им работи на баба им на нивата ,да почват те да работят .

пешо

27.05.2024, 16:16 часа
Да , индийците ще ви работят за една чиния бистра супа и филия хляб , без семената . Успех ви желая.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha