Митничари откриха над 6 кг хероин на Капитан Андреево

Митничари откриха над 6 кг хероин на Капитан Андреево

Митничари откриха хероин за над 1 000 000 лева на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция.
Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите.
На 26.05.2024 г. пристига лек автомобил „Фолксваген“ с българска регистрация. В автомобила, управляван от 24-годишна жена, пътувал и мъж на 41 години, български граждани. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка от екип на отдел "Борба с наркотрафика".
В хода на контролните действия, след демонтаж на задните гуми на автомобила, във фабричните кухини на праговете, митническите служители откриват общо 24 пакета, съдържащи бежово прахообразно вещество. При полевия наркотест веществото реагирало на хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 6,120 кг на стойност 1 028 160 лева, оценен за нуждите на съдопроизводството, съобщиха от митниците.
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. На мъжа е повдигнато обвинение за престъпление по Наказателния кодекс.

28.05.2024, 13:48 часа
194 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha