Израелски танкове достигнаха центъра на град Рафах

Израелски танкове достигнаха центъра на град Рафах Израелски танкове достигнаха днес центъра на град Рафах за първи път, предаде Ройтерс, позовавайки се на свидетели.
Танковете са забелязани до джамията „Ал Ауда“ в центъра на Рафах, съобщиха свидетелите. Израелските военни съобщиха, че войските им продължават да действат в района на Рафах, но не коментираха съобщенията за напредване в центъра на града, уточни Ройтерс.
През нощта Израел продължи да обстрелва града с авиация и танкове, съобщиха жителите. ЦАХАЛ не спират настъплението си въпреки международното недоволство от атаката в неделя, което предизвика пожар в палатков лагер и уби най-малко 45 палестинци, повече от половината от които деца, жени и възрастни хора.
След този удар поне още 26 души са убити от израелски удари в Рафах, съобщиха представители на анклава, управляван от бойци на „Хамас“.
Израелските танкове са продължили към западните квартали и са заели позиции на хълма Зуруб в западен Рафах. Свидетели съобщават за сражения между израелски войници и бойци на „Хамас“ в района.
Свидетели в Рафах твърдят, че израелските военни са докарали бронирани машини с дистанционно управление и че няма следи от военнослужещи в тях или около тях. Израелските военни не отговориха веднага на тези твърдения, предаде Ройтерс.
Откакто Израел започна настъплението си в Рафах и пое контрола над граничния пункт с Египет преди три седмици, танковете са навлезли в някои от източните квартали, но все още не са навлезли в града с пълна сила.
28.05.2024, 15:51 часа
281 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha