Индийски депутат е арестуван за изнасилване над няколко жени

Индийски депутат е арестуван за изнасилване над няколко жени Полицията в Индия е арестувала депутат, който е избягал от страната, след като е бил обвинен в сексуално насилие над няколко жени.
Праджуал Ревана, който напуснал Индия на 27 април, е бил арестуван при пристигането си от Германия в южния град Бенгалуру рано днес, 31 май. Той отрича всички обвинения срещу него, предаде bTV.
33-годишният депутат принадлежи към партия, която е съюзник на партията Бхаратия Джаната на премиера на Индия - Нарендра Моди.
Депутатът се стреми към преизбиране от избирателния район Хасан в южния щат Карнатака.
Но малко преди гласуването в Хасан в Карнатака се разпространиха хиляди видеоклипове, в които се твърди, че депутатът злоупотребява с жени сексуално. Той не коментира видеоклиповете, но служител от неговия офис заяви, че те са били подправени.
Избягалият индийски депутат ще се върне, за да се изправи пред съда по дела за сексуални посегателства. Той е избягал от страната малко след като е приключило гласуването в неговия избирателен район.
Досега полицията е регистрирала 3 случая на сексуално посегателство срещу депутата. Специален полицейски екип разследва случаите.
След като остана в неизвестност в продължение на няколко седмици, на 27 май депутатът пусна видеоклип, в който заяви, че ще се яви пред разследващите днес.
31.05.2024, 16:12 часа
463 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha