РИОСВ-Монтана организираха почистване на парк „Калето“

РИОСВ-Монтана организираха почистване на парк „Калето“ Почистване на парк „Калето“ организираха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Монтана по повод Световния ден на околната среда. В инициативата се включиха служителите от екоинспекцията, представители на държавната и местната власт в града и ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Петър Богдан“, съобщиха от РИОСВ. 
От екоинспекцията осигуриха чували и ръкавици за всички, включили се в почистването. Отпадъците бяха събрани разделно и бяха извозени от Община Монтана до Регионалното депо за битови отпадъци.
Разделното събиране на отпадъци е съществена предпоставка за оползотворяването им, рециклиране, възстановяване и повторно използване. Когато изхвърляме разделно сме по-отговорни към околната среда, здравето и бъдещето си – за нас и за всички след нас, каза Любомир Иванов, началник на РИОСВ-Монтана.
Всяка година на 5 юни се отбелязва Световният ден на околната среда, който е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата. 
01.06.2024, 14:51 часа
399 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha