Демонстрация на урок по "Визуално програмиране" се състоя в Монтана

Демонстрация на урок по "Визуално програмиране" се състоя в Монтана Седмо средно училище "Йордан Радичков" в Монтана бе домакин на срещата на иновативни училища от страната. Урок по „Визуално програмиране“ наблюдаваха педагози от основните училища „Петър Бонев“ от Перущица и „Паисий Хилендарски“ от село Цалапица, и начално училище „Васил Левски“ от Кричим. Иновативният предмет "Визуално програмиране" се изучава в пети и шести клас, уточни директорката на Седмо училище "Йордан Радичков" Станка Костова. Интересът е изключително голям и в него са се записали всичките 50 ученици.
"Втора година, в която работим по Национална програма "Иновации в действие" с нов учебен предмет "Визуално програмиране" Той не е задължителен, но всички деца са подали декларации, подписани от родителите, че желаят да участват в този учебен предмет", каза тя.
Разделени на две групи учениците участваха в състезание, като трябваше да решат седем задачи. Уроците се водят от преподавателите Албена Иванова и Надежда Александрова.
"Обучението се осъществява с помощта на платформа, която се нарича "Programiram.com". Всеки ученик влиза в платформата с парола и акаунт, които училището им осигурява предварително", посочиха от училището.
Гостите на иновативната среща разгледаха новите оборудвани кабинети по география и история. Наблюдаваха и демонстрации по различени видове спорт, развивани в монтанското Седмо училище. 
03.06.2024, 14:51 часа
394 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha