Скалпел или фотошоп? Клиника по естетична хирургия предизвика скандал в Турция

Скалпел или фотошоп? Клиника по естетична хирургия предизвика скандал в Турция Клиника по естетична хирургия в Истанбул предизвика дебати в социалните мрежи.
Причина станаха няколко снимки, разпространени от лебечното заведение в Инстаграм. На тях са показани двама пациенти – мъж и жена, преди и след пластичните им операции в клиниката. Според мнозина потребители и жената, и мъжът изглеждат абсолютно неузнаваеми след направените им интервенции.
От клиниката обясниха в публикация в социалните мрежи, че жената, наречена "госпожа Дилек", изглежда по този феноменален начин след 2-годишна интервенция, включваща ринопластика, лифтинг на лицето и блеферопластика.
Мъжът пък е бил подложен на лифтинг, прибиране на гушата, блефаропластика на долния клепач, процедури за премахване на букална мазнина (операция за намаляване на бузите), ринопластика и присаждане на коса.
Радикалните промени във визията на двамата пациенти предизвикаха недоумение и скептицизъм сред повечето потребители. За целта от редакцията на британския в-к "Сън" се обърнаха към експерт по пластична хирургия, който да даде професионалното си мнение по темата.
След като видя снимките, той допуска, че те най-вероятно са манипулирани.
Ако се вгледате в снимката на "преди", ще видите, че текстурата на кожата отговаря на профила на пушач или на по-възрастен. В кадъра на „след“ виждаме човек на около 35 години, което е невъзможно, поясни д-р Найджъл Мърсър относно снимката на мъжа.
По отношение на "госпожа Дилек" Мърсър също изрази сериозни подозрения, че на снимките виждаме една и съща жена.
"Това са две коренно различни дами, няма никакво съмнение в това. На едната виждаме по-възрастна жена, а на другата съвсем млада", допълни той.
Друг хирург – д-р Майкъл Михаил, заяви, че подобен род трансформация, дори да е възможен, може да бъде осъществен само след десетки операции, а не с толкова малко на брой, колкото твърдят, че са направили от турската клиника.
03.06.2024, 16:39 часа
592 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha