Атракция в небето над Враца! Румънски хеликоптери вдигнаха пострадали в тежка катастрофа край Оряхово /снимки+видео/

Атракция в небето над Враца! Румънски хеликоптери вдигнаха пострадали в тежка катастрофа край Оряхово /снимки+видео/ Румънски медицински хеликоптери събраха очите на врачани преди минути, видя репортер на агенция BulNews. 
Причината за атракцията в небето са жители на северната ни съседка, пострадали тежко при катастрофа край Оряхово. 
Инцидентът е станал на 22 май. Тогава възрастно семейство, румънски граждани, самокатастрофирали с лекия си автомобил "Фолксваген Голф" до крайдунавския град. Пострадалите са жена на 77 години и 80-годишен мъж. 
След произшествието те били докарани в тежко състояние във врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. Лекарите направили всичко възможно, за да стабилизират пострадалите. 
До днес обаче жената все още е била в реанимацията на лечебното заведение. Медиците преценили, че състоянието ѝ вече позволява тя да бъде транспортирана у дома, където местните доктори да поемат грижите за нея. 
„Жената е с изваден далак, имала е два поставени дренажа на белия дроб, като единият е махнат. Все още обаче не мога да кажа, че няма опасност за живота ѝ“, каза пред медиите д-р Ростислав Стефанов - началник на ОАИЛ.
Преди минути в двора на болницата кацна първият медицински хеликоптер от Крайова. Той натовари пострадалата жена и я откара към Румъния, където лечението ѝ ще продължи. Очаква се малко по-късно да кацне и друга въздушна линейка, която да транспортира и съпруга на жената в лечебно заведение в родината му. 
На място бе и внучката на пострадалите хора - Ана Георгица. Тя обясни, че баба ѝ и дядо ѝ са пътували за почивка в Турция, когато са катастрофирали. Момичето изказа своята безкрайна благодарност към медиците, които са направили всичко по силите си, за да спасят живота на любимите ѝ баба и дядо. 
„Имахме толкова много подкрепа от всички тук, бяхме приятно изненадани от това и просто искам да дам малко надежда на всички, които преминават през нещо подобно“, каза Ана Георгица.
По време на извънредната ситуация, полицията бе отцепила района около МБАЛ „Христо Ботев“, за да може всичко да мине безопасно. 
05.06.2024, 11:52 часа
8400 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha