Машинист е задържан за повредения локомотив в Лом, искал да отмъсти на колеги

Машинист е задържан за повредения локомотив в Лом, искал да отмъсти на колеги Машинист е заподозрян за извършител на повредата на маркучите на спирачната система на локомотив на жп гарата в Лом на 1 юни.

Издирват бандити, повредили композиран за потегляне от гара Лом локомотив

49-годишният Н. Г. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Разследването продължава.
"Под ръководството на Окръжната прокуратура в Монтана за няколко дни полицаите от Лом установиха извършителя. Това е машинист с дългогодишен опит", уточни разследващият прокурор Олег Димитров:
"И тези действия са насочени явно по някакви лични мотиви. Налице е служебен конфликт, конфронтация и той е намерил по този начин да отреагира на конфликтната ситуация, което е съществувала между бригадите и явно с намерение да причини някакви вреди или да компрометира другата бригада", допълни прокурор Димитров.
"Случаят е от 4.30 часа на 1-ви юни на жп гарата в Лом. При рутинна проверка преди курса на локомотива са открити срязани с остър предмет пет маркуча на спирачния механизъм на локомотива, счупено е и предно стъкло. Машината е изтеглена до депо за ремонт. Нанесените щети са в размер на 5000 лева.

Има задържан за срязаните спирачки на локомотива в Лом

Мъжът е направил признания. Предстоят още разпити", допълни прокурор Олег Димитров.
"Съдът го намери за виновен. По принцип за деянието се предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода, но това е въпрос, който ще бъде решаван в последствие в рамките на съдебната фаза на наказателния процес", обобщи прокурорът. 
С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Монтана 49-годишният Н.Г. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за причиняване на повреда на железопътен състав на ЖП гара Лом. Деянието е квалифицирано по чл. 340, ал. 1 от НК.
06.06.2024, 09:27 часа
1466 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha