Делото за смъртта на Ферарио Спасов скоро ще е в съда

Делото за смъртта на Ферарио Спасов скоро ще е в съда Разследването за катастрофата, при която загина треньорът на "Дунав" /Лом/ Ферарио Спасов, е приключило, съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който е и наблюдаващ прокурор по делото. Предстои да бъде изготвен обвинителен акт и казусът да бъде внесен в съда. 

Скръбна вест! Убиха треньора на "Дунав" /Лом/ Ферарио Спасов

Катастрофата, която отне живота на Спасов, стана на 11 ноември м.г. край Шереметя. Обвинение за това има 25-годишният Начо Пантелеев. Експертизата сочи, че той е шофирал с превишена скорост - 165 км/ч. В кръвта му не са установени следи от алкохол или наркотици. Според прокуратурата става дума за деяние, което е особено тежък случай. Ако това обвинение издържи в съда, Пантелеев може да получи от 5 до 12 години затвор.
Пантелеев чака процеса на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Точно това предизвика прехвърлянето на делото от Окръжната прокуратура във Велико Търново в тази в Ловеч по нареждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. А прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна срещу "подписка" шофьора, бе извикан при Сарафов, за да даде обяснения. Той е определил мярката за неотклонение на обвиняемия, без да са отчетени степента на обществена опасност на престъплението и други данни за личността му, обяви тогава прокуратурата.
"В случая се касае за досъдебно производство от обществен интерес, при ръководството и надзора на което се оказва засилен обществен натиск, довел до съмнение за предубеденост и заинтересованост при упражняване на функциите по разследването", се посочваше в постановлението на Сарафов за прехвърлянето на преписката.
Върховната прокуратура започна проверка на работата му за три години назад, съобщи още държавното обвинение тогава.
През ноември окръжният прокурор на Ловеч съобщи, че ще бъдат проверени и доходите на Пантелеев. "Трябва да изясним ако той не работи и няма доходи, откъде се е сдобил с тази кола. Доколкото знам е шофирал и други луксозни автомобили", поясни той.
25-годишният мъж направи катастрофата със скъп "Mерцедес". Появиха се публикации, че преди време се е блъснал в стълб близо до полицията в Лясковец с луксозно "Ауди". Прокурор Вълков сега отказа коментар какво се случва с тази проверка. Уточни само, че делото, което предстои да бъде внесено в съда, е само за катастрофата. Двата сюжета няма и как да бъдат смесени в един обвинителен акт. 
06.06.2024, 11:45 часа
284 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha