Асен Василев загуби делото за клевета срещу Делян Добрев

Асен Василев загуби делото за клевета срещу Делян Добрев Асен Василев загуби делото за клевета, което водеше срещу Делян Добрев за 250 000 лв., съобщи Фокус.
Бившият финансов министър бе недоволен, че депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика с редица медийни участия, изказвания от парламентарната трибуна и статуси на Делян Добрев във "Фейсбук" уронвал престижа му.
Според Василев с това умишлено и упорито се е уронвало доброто му име в личен, социален и професионален аспект. В иска си той отбелязва още, че е изпитал непреодолимо възмущение от тези клевети.
Темите, които са засегнати в изявленията и публикациите, са свързани с "Лукойл", "Джемкорп", изтеглени дългове в полза на държавата, "левчето за литър гориво", дерогацията, и др.
Съдът обаче е отхвърлил предявения иск на Асен Василев и сега той трябва да заплати 18 000 лв. на Добрев за съдебни разноски пред настоящата инстанция.
Решението подлежи на обжалване пред САС в двуседмичен срок.
"Асен Василев ме съди, затова, че се е почувствал обиден... И знаете ли какво пише в жалбите - напълнял! Напълнял от това, че аз го критикувам. И защото е напълнял, иска 250 хиляди лева обезщетение. Само че аз като гледам в парламента не виждам един, който да не е напълнял.
Не мисля, че напълняването му се дължи на моите политически атаки към него", коментира преди време Добрев съдебните спорове между двамата хасковлии.
06.06.2024, 13:30 часа
287 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha