Откритите на Дунав мост 2 близо 30 тона луксозни парфюми ще бъдат унищожени

Откритите на Дунав мост 2 близо 30 тона луксозни парфюми ще бъдат унищожени Близо 60 000 луксозни парфюма, скрити между стъклени буркани, задържаха митническите служители на „Дунав мост 2” при Видин.  Това е рекордно количество, което е установено за последните над 15 години. Контрабандната стока от 33 луксозни марки била укрита в два камиона, които излизали от страната в посока Полша.

Митничари откриха близо 60 000 луксозни парфюми, маскирани като компоти, на „Дунав мост 2” /снимки+видео/

„Проверката е част от засиления контрол, който се извършва по границата от месец и половина. Анализът на документите, които са представили шофьорите, е накарало колегите да направят оглед на товара. Направило им е впечатление, че стъклените изделия са поставени отзад – до вратите. Това е класическо укриване по метода „тапа”. Освен това палетитите не били с еднаква височина. В резултат на разтоварването е установено количество парфюми от около 30 тона”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” началникът на отдел "Борба с наркотрафика" Иво Поаков.
По думите му цената на парфюмите не може да се установи с точност, „но е доста сериозна”. „Няма никакви документи за стоката, която е фалшива Не можем да кажем как и откъде е влязла в страната. Парфюмите са фалшиви. Всъщност са доста добра имитация на оригиналните марки", подчерта Поаков. 
Парфюмите ще бъдат унищожени. "Камионите са на една и съща фирма. Шофьорите твърдят, че са ги получили натоварени. Заявиха, че са отворили товарния сектор, но са видели само бурканите", подчерта той. 
07.06.2024, 08:21 часа
508 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha