Трябват ви само 6 секунди и връзката ви ще се възроди

Трябват ви само 6 секунди и връзката ви ще се възроди За да се засили връзката и симпатиите между партньорите, трябва редовно да се целувате поне шест секунди, каза психологът Джон Готман.
Неговата теория за просто правило за укрепване на привързаността беше разпространено от аглийското изданието Metro.
След края на периода на влюбване хората практически спират да се целуват. Мнозина може да забележат, че целуването не става част от интимното общуване, а начин да кажете здравей или сбогом. 
Готман цитира дълга, умишлена целувка - с продължителност най-малко шест секунди - като начин за укрепване на връзката между двойката. Той също призова да не се задоволява с бързи и безсмислени целувки.
Готман отбеляза, че шестсекундна целувка може да изгради личен ритуал за свързване, да предизвика съчувствие и възхищение и да засили привързаността. 
Освен това по време на целувка човек се успокоява и изпитва по-голяма благодарност към любимия човек. Освен това дългите целувки често стават предпоставка за отиване в спалнята и секс.
По-рано значението на целувките беше научно потвърдено: те намаляват нивото на хормона на стреса кортизол и повишават нивото на хормона на радостта и обичта окситоцин, както и хормона на щастието допамин. 
Антропологът Хелън Фишър нарече целувката механизъм за избор и оценка на партньор и отбеляза, че този вид контакт повишава сексуалното желание.
11.06.2024, 11:00 часа
267 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha