Иван Гешев хвърли бомба за Борисов: Разследван е, че дама е подписвала вместо него заповедите му като кмет и че е изнасял торби с кеш чрез пилота Витков от "Авиоотряд 28"

Иван Гешев хвърли бомба за Борисов: Разследван е, че дама е подписвала вместо него заповедите му като кмет и че е изнасял торби с кеш чрез пилота Витков от "Авиоотряд 28" "Има "Манхатънгейт" с друга жена и дъщеря.  Служители на ДАНС и МВР са ми казвали за пиците с кристали в Министерски съвет. Бойко Борисов го пази цялата държава. Щях да го попитам много неща – например дали е имало разследване, което е прикрил още във времето, когато е бил кмет и докато си е играел футбол и карти, е имал щатен човек, който да му подписва документите от негово име.
Щях да го питам дали са изнасяли чували с кеш в чужбина чрез пилота Витков от “Авиоотряд 28″, дали е имало разследване и дали го е прикрил. Да, има разследване, да, прикрито е", заяви Иван Гешев в студиото на ПИК, където беше поканил на дебат Бойко Борисов, който очаквано не се яви. 
Соня Колтуклиева, която в ефир се звъня на Бойко Борисов и хора от неговия екип, за да ги включи в ефир и да им дае възможност да отрекат твърденията на Гешев, но те прекъснаха обажданията.
“Интересно е дали Мая Христова не е изпратена като консул в САЩ, за да осъществи сделка за покупката на една къща в “Манхатън”, държавен имот, в който живеят друга жена с дъщеря. Тази жена се казва Галя и е работила в “Новинар”. И по трите случаи имаше проверки в прокуратурата и дела, които са прикрити. Последната проверка се развиваше на 7 юни. Питайте сега какво се случва с това разследване”, каза още Иван Гешев.
Той призова независимите медии да проверят какво се случва с този имот в Манхатън.
“Ако човек е мъж, ще излезе и ще каже: “Да, имам дете, самотен мъж съм, няма нищо нередно.” Детето не е виновно. Но тази къща в Барселона се купува като през фирми на Валентин Златев се плащат 3 млн. евро. В замяна фирми на Валентин Златев получават европроекти за тази стойност”, обясни Гешев. 
“Това е пране на пари. Използват се европроекти, купува се къща. Делото е прекратено, нека го качат. В делото има много интересно нещо – лаптопът на счетоводителя Асен Христов. В този лаптоп се намериха доказателства за движения на паричните средства. Валентин Златев му купува къща, като в замяна получава европроекти”, заяви председателят на “Граждански блок”.
Гешев разкри още, че по разпореждане на Бойко Борисов сега Емил Петров, брат на Пепи Еврото сега води 7-8 дела.
За всичко казано от Гешев днес, той призова Нова тв и бТВ, които са независими телевизии, да направят запитване за тези факти, които изнесох.
“Христо Иванов е един младеж, който няма никакви правни знания. Това е все едно един зоолог да направи ремонт на ядрен реактор. Той трябва да бъде назначен в БАН, по – умен е от проф. Герджиков, защото промени Конституцията за 6 дни, а на другите им отне месеци”, каза с ирония Иван Гешев.“Щях да го питам как така като щурмува “Росенец”, после крещеше “Никога с Пеевски и Борисов”, а в следващия момент им седна в скута”, сподели председателят на “Граждански блок”.
И разкри, че и Христо Иванов е бил разследван заради документи, които уж той е подписвал, а според експертизата подписите не са негови.

Гешев припомни и случая с “NEXO”. “С “NEXO” случая е, че служителите на фирмата са спонсорирали ДБ. Става въпрос за дейност с милиарди. Най-важното и интересно, което трябва да бъде попитано е да проследи движението на парит, защото имаше съмнения за финансиранен на руски неща, на Ал-Кайда или Хамас?!”, каза Гешев.  Предвид факта, че това дело се прекрати, тук интересния въпрос е назначи ли се експертиза и ак не е – защо?! Проследени ли паричните потоци, има ли пране на паари, има ли финансиране на тероризъм?! И кой опъна чадър?! 
Гешев каза още, че Ваня Григорова и Мая Манолова са финансирани от ДПС и ГЕРБ.
07.06.2024, 16:08 часа
3400 3
Коментари

Баце

07.06.2024, 22:00 часа
Най-обичам да слушам изпаднали от каруцата "политици" точно тогава те казват истината, но не казват защо не са я казвали преди това най-важното, защо не са направили нищо по въпроса тогава, когато са били на власт?

Цомпчо Вгъзраждански

07.06.2024, 18:35 часа
Публикувано първо в ПИК. Въпреки, че са ортаци, Шиши лекинко го поставя на Буци :) Киро ги изпра и двамата, и сега могат да си се клатят постарому. За робите пак от същото ще има.

пешо

07.06.2024, 16:32 часа
Ашколсун ! Да не би , да се отмятат от уговорката ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha