9-годишно дете се явява на изпити за зрелостници във Франция

9-годишно дете се явява на изпити за зрелостници във Франция 9-годишно дете се явява индивидуално на изпити за зрелостници. Момичето, което е от френския град Страсбург и е само в трети клас, е най-младият ученик, приеман някога да покаже уменията и знанията си на Baccalauréat - както се наричат матурите за завършващите във Франция.
Във Франция обикновено учениците завършват училище на 17 или 18 години.
Според френското министерство на образованието, 9-годишното момиче е избрало математиката, физиката и химията като свои основни дисциплини.
Тя се явява на изпити предварително, за да бъде в “крак с времето“. Досега най-малките ученици, явявали се на гимназиални изпити във Франция, са били на 12 или 13 години, посочват от министерството, посочват френскитя издания Liberation и La Presse.
9-годишното дете ще се яви на зрелостни изпити като независим кандидат. Изпитите започват в края на следващата седмица с изпит по френски език. Резултатите ще бъдат готови на 8 юли. Амбициозното дете от Страсбург може да приключи с училището само след три години.
Общо 728 164 ще се явят на зрелостни изпити във Франция тази година. 19 296 от тях ще се явят на изпит индивидуално, подобно на третокласничката.
В Германия е Рубен Чарара от Северен Рейн Вестфалия прекарва само шест години в училище. Той завършва гимназия през 2022 г., когато е на 12 години.
Белгийско-холандското момче пък Лоран Симонс завършва гимназия, когато е само на 8 години. Той има коефициент на интелигентност от 145 и затова се смята за изключително надарено дете.
09.06.2024, 16:16 часа
263 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha