Петролът поскъпна

Петролът поскъпна Цените на петрола се покачиха леко в днешната азиатска търговия на фона на предвиждането на инвеститорите, че търсенето на горива ще се увеличи през лятото, когато много хора пътуват, предаде Ройтерс. 
Поскъпването на черното злато обаче е ограничено на фона на настроенията на пазарите, че Управлението за федерален резерв на САЩ ще понижи основните си лихви по-късно от очакваното, отбелязва агенцията. 
Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 21 цента или 0,26 на сто до 79,83 долара за барел към 8:15 ч. българско време. 
Договорите за американския лек суров петрол с доставка през юли се покачиха с 17 цента или 0,23 на сто до 75,7 долара за барел.
Официалните данни на администрацията във Вашингтон, огласени в петък, 7 юни, очертаха по-стабилен от очакваното пазар на труда в САЩ. На този фон инвеститорите са по-песимистично настроени, че Управлението за федерален резерв на САЩ ще понижи скоро основните си лихви, което ограничава поскъпването на петрола, посочва Ройтерс.  
10.06.2024, 14:42 часа
251 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha