Започва Националният фестивал на малките театрални форми във Враца

Започва Националният фестивал на малките театрални форми във Враца Тридесет и четвъртото издание на Националния фестивал на малките театрални форми ще се проведе от 10-и до 16 юни във Враца. В програмата са включени 14 постановки, които ще представят разнообразни жанрове и теми.
Селекцията е на драматурга на Народен театър „Иван Вазов“ Мирослава Тодорова и театралните режисьори Дина Маркова и Благой Бойчев"" каза директорът на Драматично-кукления театър във Враца Владлен Александров. 
"Откриваме фестивала някак си като един поклон към една голяма българска актриса - Мария Стефанова, която дори на преклонната си възраст, на която е, доста красиво присъства на българската театрална сцена. Един спектакъл на Театъра на Българската армия - "Кралицата майка". Прекрасен е текстът и мисля, че ще бъде голям знак към сериозната театрална публика на Враца", посочи Владлен Александров.
Постановките ще бъдат оценявани от тричленно жури с председател проф. д-р Калина Стефанова - театрален критик и професор по театрознание, и членове Аве Иванова - театрален критик и Владимир Петков - театрален режисьор и директор на Драматичен театър „Търговище“. Те ще имат нелеката задача да отличат най-добрите изпълнения и да присъдят наградите в категориите - режисура, сценография, за главна мъжка и женска роля.
10.06.2024, 14:33 часа
655 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha