Зеленчук за чудо и приказ: Репичките предотвратяват тромби и инсулт

Зеленчук за чудо и приказ: Репичките предотвратяват тромби и инсулт Репичките могат да разреждат кръвта. Това прави дребния зеленчук полезен за предотвратяване на тромбоза, инсулт и някои други сърдечно-съдови заболявания. 
Репичките съдържат и антоцианини, които имат противовъзпалителен ефект.  Въпреки това, не всеки може да яде този пикантен зеленчук: експертите не го препоръчват при обостряне на стомашни заболявания.

Какви са ползите от репичките:
Те са много полезни за хората, които са на диета и искат да отслабнат. Симпатичните дребни зеленчуци са нискокалорични и богати на диетични фибри.
Витамините, микроелементите и фенолните съединения в репичките забавят стареенето. Освен това зеленчукът укрепва кръвоносните съдове и прави кръвта по-течна, отбелязват специалистите.

Кой не трябва да яде репички:
Експертите назоваха заболявания, при които репичките са противопоказани:
- обостряне на стомашна и дуоденална язва,
- гастрит,
- панкреатит,
- холелитиаза.
Юни е перфектният сезон, в който репичките са най-подходящи за консумация. Така, че бързо отивайте към пазара за няколко връзки пресни репички, които са вкусни и ще ви държат здрави и във форма.
*Тази статия има само информативен характер и не може да служи за лечение на заболявания. При здравословен проблем задължително се консултирайте с вашия лекар.
11.06.2024, 10:18 часа
266 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha