На среща в МРРБ: Обсъдиха варианти на обходи заради модернизацията на пътя Мездра – Ботевград

На среща в МРРБ: Обсъдиха варианти на обходи заради модернизацията на пътя Мездра – Ботевград На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството вчера, с кметове и превозвачи бяха обсъдени вариантите на обходни пътища във връзка с предстоящо затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол. Затварянето е заради предстоящи строително-монтажни работи по трасето. 
От Агенция „Пътна инфраструктура“ представиха информация за предвидените за изпълнение дейности, които налагат новото затваряне на участъка между Мездра и Лютидол, както и проекта за временна организация на движението заради модернизацията на трасето. 
Участниците в срещата се съгласиха да се провеждат ежемесечни координационни срещи и при необходимост, след анализ на трафика, временната организация на движение да бъде изменяна. За участие в тях ще бъдат поканени и представители на МВР.
„Приключваме разговорите с общото разбиране, че проектът е стратегически и трябва да се случи. Необходимо е да дадем фронт за работа, за да може строителят да изпълни планираните дейности в срок до края на годината“, отбеляза министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова. 
Предлаганите обходни маршрути ще бъдат обсъдени с Министерството на вътрешните работи, след което ще бъде взето и окончателното решение за тях. Предвижда се те да бъдат въведени от следващия понеделник – 17 юни 2024 г.
В срещата, по покана на министър Виолета Коритарова, взеха участие кметове на общини и населени места – Мездра, Берковица, Лютидол, Новачене, Скравена, Типченица и Бързия, които се намират в близост до пътя или ще бъдат засегнати от промяната в организацията на движението, представители на транспортния бранш, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов – член на УС на АПИ.
11.06.2024, 11:54 часа
3106 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha