Ад под небето: До 43 градуса в Гърция

Ад под небето: До 43 градуса в Гърция Вследващите дни Гърция ще бъде в хватката на температурните рекорди като на места се очаква живкът да достигне 43 градуса по Целзий. Метеоролозите предупреждават да се избягват обедните часове за плаж.
Най-високи температури се очакват във вътрешността на континентална Гърция, в райони, където няма морски бриз. Добавя в-к “Труд”. Страната ще се превърне във врящ котел от днес, докато през следващите няколко дни горещата вълна постепенно ще става все по-интензивна. Очаква се температурата да достигне до 43 градуса по Целзий.
В северната част на континента температурите ще достигнат 36 до 37 градуса, а в Централна Македония 38 градуса по Целзий. В западна Стерея и западен Пелопонес ще достигне 36 до 39 градуса по Целзий. В източна Стерея, Тесалия и източен Пелопонес 39 до 40 и на места 41 градуса по Целзий. По островите температурата ще бъде 34 до 36 градуса по Целзий, 36 до 38 градуса на Йонийските острови и Додеканезите и 39 градуса по Целзий на Крит.
Министерството н образованието в Гърция излезе с указания на родитеи и учители и децата не е желателно да се излагат на слънце по време на междучсията. Със заповед от кмет на 14 юни се затварят детски градини и училища в общините Метеора, Халкида, Еретрия, Ламия, Тива и други заради жегите.
От министерството по труда разпоредиха на фирмите, които работят на открито да прекратят работа в обедните часове. Задължително е да бъдат осигурени вода и климатизирани помещения за работниците.
 
11.06.2024, 12:45 часа
184 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha