Митове за женската сексуалност

Митове за женската сексуалност Да развенчаем митовете за жените и мастурбацията, на които трябва да престанем да вярваме и робуваме, ако искаме да разберем истинската женска сексуалност, а не просто нейната обективизирана версия. Защото към секса се отнася и мастурбацията. Т.е., жените, както и мъжете, могат да получават удоволствие без помощта на партньор. Хората се учудват, когато жената се отнася към мастурбацията като към нормално занимание. 

Мит 1. Жените изпитват оргазъм само при вагинален полов акт
Не е вярно. Жалко, че това измислено твърдение все още се нуждае от опровержение. Женският оргазъм е само един вид – клиторен. Само клиторът отговаря за сексуалното удоволствие на жената. Това е един голям, обемен, раздвояващ се орган, с около 10 сантиметра дължина. Задействайки едни или други зони от него, жената може да получи различни усещания, в т.ч. и по време на вагинален полов акт.

Мит 2. Жените не мастурбират
Абсолютно невярно. Дори е невероятно, че този мит все още съществува. Както мъжът, така и жената има потребности, които невинаги може да се удовлетворят от партньора. Затова съществува широк избор от секс-играчки за жени.

Мит 3. Мастурбиращите жени са перверзни
Глупости. Заради представата, че женската сексуалност е предназначена изключително за мъжа, жената, която мастурбира, в очите на обществото е такава с безразборни връзки.

Мит 4. Жените не гледат порно
И това не е вярно. Със сигурност сте чули фразата, че именно „мъжете разчитат и се възбуждат от визуалното възприятие“, когато стане дума за секс. Но изследвания показват, че жените също са ориентирани към визуалното възприятие, както и мъжете. За това се говори в книгата на Даниъл Бъргнър „Какво искат жените: приключения в науката за женските желания“. Там той води статистика, според която всеки трети зрител на порнофилмите е жена.

Мит 5. Жените не искат да правят секс толкова силно, колкото мъжете
Това вероятно е най-разпространеният мит, който циркулира непрекъснато. Изследвания показват, че жените искат секс също толкова силно, колкото и мъжете, но често не намират смелост да изразят своите желания заради страха, че ще ги помислят за развратни.

Мит 6. Пикът на сексуална активност у жените настъпва на възраст 30 години
Измислица. Не съществува възраст, на която жените достигат „сексуален пик“. Американски специалисти анализирали сексуалния живот на повече от две хиляди жени на възраст от 40 до 69 години в продължение на 8 години и получили следните резултати: повечето жени били доволни от своя сексуален живот.
Изследването показало, че дамите, които се отнасят позитивно към секса, три пъти по-често съхраняват половата си активност в зряла възраст. А британски специалисти след проведено изследване стигнали до извода, че, ако жената изцяло се откаже от секса във всичките му прояви, рискува възникване на ранна менопауза.
Френската писателка Софи Фонтанел, която през 2013 г. издаде книгата си „Изкуството да спиш сам“, признава, че от 10 години не прави секс с мъже, тъй като й омръзнало да се преструва, и споделя следното: „Колкото и да е странно, хората се срамуват да си признаят, че спят сами в леглото си. А това може да ти достави огромно удоволствие. Дори това удоволствие, което можеш да си доставиш сама, е същински рай. Сама ти си съвсем свободна и твоето въображение може да спи с когото му е угодно, дори с Кари Грант!“
16.06.2024, 11:00 часа
388 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha