Оставиха в ареста един от задържаните за наркооранжерия в Мизия

Оставиха в ареста един от задържаните за наркооранжерия в Мизия Троен състав на Окръжен съд – Враца остави без уважение въззивната частна жалба на обвиняемия Б. Ц. против определение на Районен съд – Оряхово, с което е оставено без уважение искането му спрямо него да бъде взетата по-лека мярка за неотклонение от наложената му "задържане под стража". Врачанският окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Оряхово, като правилно и законосъобразно. 
 

Удар на полицията! Разбиха наркооранжерия край Мизия, двама са арестувани
 

Срещу Б. Ц. е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение - Оряхово за това, че на 14 май т.г. в гр. Мизия, в две помещения, намиращи се на втория етаж на административна сграда, в съучастие с Д. Ц., като извършител е отглеждал 128 бр. растения от рода на конопа, като от назначена по делото експертиза се установява, че същите са на стойност 64 197 лв.. За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от две до пет години и глоба от 5 000 лв. до 10 000 лв..
Преценявайки събраните доказателства в досъдебното производство, както при първоначалното вземане на мярката за неотклонение „задържане под стража“, така и към настоящия момент, съдът намира, че не е оборено и продължава да съществува обоснованото предположение Б. Ц. да е съпричастен към престъплението, в което е обвинен. Съдебният състав прие, че продължава да съществува реалната опасност обвиняемият да се укрие и/или да извърши престъпление. Б. Ц. не живее на постоянния си адрес, а в друго населено място и до декември 2023 г. е живял и работил в чужбина, и правилно е констатирано от Районен съд - Оряхово, че последното му влизане в страната е на 17.01.2024 г. Към настоящия момент делото не е попълнено с доказателствена маса относно повдигнатото обвинение, поради което опасността от това Б. Ц. да повлияе върху хода на разследването не е хипотетична, а е обозрима. Въззивният съд прецени също, че продължителността на изпълнение на взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража“ не е прекомерна и задържането му не е самоцелно, а е насочено към ограничаване опасността от извършаване на престъпление и приключване на наказателния процес в разумен срок.
Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно.
12.06.2024, 17:03 часа
1279 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha