АПИ: Остава временната организация на движение между Мездра и Лютидол

АПИ: Остава временната организация на движение между Мездра и Лютидол Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра – Лютидол, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 ще бъде ограничено, когато завърши ремонтът на обходните трасета, посочват от агенцията и добавят:
"Припомняме, че Агенция „Пътна инфраструктура“ с оглед осигуряване на безопасността на живота и здравето на хората, извършва задълбочени анализи на пътната обстановка и комуникация с отговорните институции, преди да бъде въведена временна организация на движението в цялата страна.
По повод възникнало напрежение с жителите на населени места от цитирания ремонтен участък, обръщаме внимание, че по инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството беше проведена среща в началото на тази седмица, в която взеха участие представители на МРРБ, превозвачите, кметовете на населените места и представители на пътната агенция - инж. Йордан Вълчев, председател на УС на АПИ и инж. Венцислав Атанасов, член на УС на АПИ. Срещата беше за представяне на възможните обходни маршрути, по отношение на отсечката Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 и за достигане на взаимно съгласие между страните. Участниците в срещата се съгласиха да се провеждат ежемесечни координационни срещи и след анализ на трафика, временната организация на движение да бъде изменяна. Също така за участие в тези срещи ще бъдат поканени и представители на МВР.
В тази връзка отново заявяваме, че все още се извършва анализ на трафика, както и предстоят още допълнителни срещи с представители на Министерство на вътрешните работи за взимане на най-правилното решение за местното население и превозвачите във връзка с временната организация на трасето.
Също така припомняме, че спирането на трафика е необходимо за доизграждането на пътните възли на две нива - „Мездра“, „Дърманци“ и „Ребърково“ и модернизацията на пътя Мездра – Ботевград в участъка от 161-ви до 194-ти км."
Ограничаването на движението в участъка Лютидол – п. в. „Новачене“ е свързано със строителството на пътен възел „Лютидол“, корекция на Мала река с изместване на речното корито и преминаване от ляво на пътя вдясно, в частично покрит участък под насип. Общата дължина на речната корекция е близо 2 км по протежение на пътя. Необходимо е да се изградят множество съоръжения – надлез, две армостени с обща дължина от 260 м, стоманобетонова подпорна стена - 86 м, частично укрепителна пилотна стена - 140 м, дълбок изкоп - близо 40 м. Ще се направи и стоманобетонова подпорна стена с дължина 256 м и пресичания на стар и нов път и др., посочват още от АПИ.
14.06.2024, 11:45 часа
4723 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha