18-годишен участник в Олимпийските игри загина при инцидент

18-годишен участник в Олимпийските игри загина при инцидент Състезателят по фойлбординг Джей Джей Райс, който трябваше да представя Тонга на Олимпиадата в Париж, загина при инцидент, съобщи Ройтерс. 18-годишният спортист е скочил от лодка в движение. Младежът попаднал на плитчина, ударил главата си и е починал вследствие черепно-мозъчна травма. Пристигналите медицински лица само са констатирали смъртта му. 
Райс е роден в САЩ в семейство от британски произход, но е цялото му детство е преминало в Тонга, където родителите му притежават хотел. Той щеше да стане първият спортист с бял цвят на кожата, който да представя островната държава на Игрите. Според анализатори той е бил един от претендентите за спечелването на златен медал.
Фойлбордингът е един от новаторските водени спортове. Спецификата е, че дъската има хидрокрило, което държи сърфиста до метър над водата. Целта е да се изпълнят максимално сложни елементи върху вълните. Скоростта, която се развива, може да достигне до 50 километра в час.
17.06.2024, 15:15 часа
514 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha