Журналистът Людмил Илиев: Партиите се уплашиха от резултатите на изборите, това може да ги мотивира да съставят правителство

Журналистът Людмил Илиев: Партиите се уплашиха от резултатите на изборите, това може да ги мотивира да съставят правителство Горещата политическа седмица и възможностите за сформиране на правителство коментираха журналистите Пламена Игнатова и Людмил Илиев в ефира на NOVA NEWS.
„Партиите се поуплашиха от резултатите на изборите. Дори най-големите формации имат спад в избирателите. Страхът може да бъде силен мотиватор, за да се стигне до вариант за правителство, дори не с първия мандат“, каза Илиев.
Той е на мнение, че „по-безопасният вариант е трети мандат, а оттам-нататък да се действа в посока на технократско правителство“.
Игнатова смята, че има повече от един вариант за съставяне на кабинет. Тя уточни, че все още не е известно какво ще направят от ИТН и дали в хода на преговорите БСП няма да подкрепят евентуално правителство.
Игнатова посочи, че другият неизвестен фактор е „Величие“. Тя допълни, че може да се стигне до кабинет на малцинството, което да се ползва с явна парламентарна подкрепа.
Тя е на мнение, че „ако Румен Радев заиграе на политическото поле, това може да се окаже в помощ на ГЕРБ и либералните сили“.
17.06.2024, 15:36 часа
346 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha