Жена роди на паркинга на болницата във Велико Търново

Жена роди на паркинга на болницата във Велико Търново 32-годишна жена роди на паркинга на областната болницата във Велико Търново. Екип от лекари, акушерки и неонатолози извършиха раждането при полеви условия. Всичко се случило в петък следобед, когато разтревоженият баща паркирал на новия паркинг на болницата и излязал тичешком да търси помощ. Информацията съобщиха от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново.
Той срещнал в коридора д-р Мария Росенова, която е първа година специализант в хирургичното отделение. „Бях на консулт в Спешно отделение и докато се прибирах към хирургията, мъжът ме спря, каза че търси спешно помощ, тъй като жена му ражда на паркинга“, разказва д-р Росенова. Докато тичат по коридорите към тях се присъединила и Петя Друмчева, която е трета година учи за акушерка и поема дежурства в Спешно отделение като болногледач.
„Веднага извикахме колегите от АГ отделението, на тях им отне не повече от 2-3 минути, за да слязат. Заварихме жената на задната седалка. Главата и раменцата на бебето вече се бяха подали, а секунди по-късно поехме детето в ръцете си. Хванах го, завъртях го, както е по правилата и то изплака. Колежката Петя Друмчева помогна изключителн много, притискаше пъпната връв докато колегите слязат“,  заяви д-р Росенова. Тя има теоретични познания в университета, но за пръв път се е сблъсквала с раждане само на теория.
На място пристигнали д-р Валериева и акушерката Севдалина Илиева, които поемат грижата за жената, а д-р Галя Николова – детето. Новороденото е момиченце. То има две имена – българско Илиана  и турско Мелек. Тежи 2560 кг и е висока 47 см. 
Това е четвърто раждане за майката Калинка Пенева. Тя е от град Сливен, където сега живеят първите й три деца и споделя грижите за тях с първия си съпруг. Любовта обаче е отвела в стражишкото село Сушица, където ще отглеждат малкото момиченце.
„Имах болки, но не бяха толкова силни, явно бая съм чакала. Тръгнахме в болницата, но докато стигнем, я родих в колата. Благодаря много на лекарите, на акушерките, че ми помогнаха и са толкова грижовни. Да са живи и здрави и да помагат на хората“, разказва Калинка.
Бебето е добре и е спокойно, казва още щастливата майка. Днес те бяха изписани. Майката желае децата й да бъдат щастливи и не крие, че би се радвала някои от тях да поеме по пътя на медицината. Категорична е, че това е най-голямото богатство на човек и уверява, че в България не е нито толкова трудно, нито невъзможно да се отгледат четири деца.
17.06.2024, 16:45 часа
745 1
Коментари

Първи

17.06.2024, 21:08 часа
съпруг , втори съпруг...да не е на полог женицата , брей ..?!? Хайде да й е на хаирлия да пълни българията с данъкоплатци , пък кой откъде е - майната му - подробности . Милата тя - дет` завари - там ражда...Юнак Булка ! Ашкоолсун,аферим,машаала !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha