Трима са арестувани за натравяне на над 100 души в няколко руски града

Трима са арестувани за натравяне на над 100 души в няколко руски града

Трима души бяха арестувани и обвинени в Русия, след като повече от 120 души в Москва и десетки в други градове получиха симптоми на хранително отравяне.
Руският Следствен комитет, който се занимава с тежките престъпления, съобщи, че е арестувал ръководителя на компания за производство на храни, както и директора и ръководителя на контрола на качеството на услуга за доставка на храни.
Според информационна агенция Интерфакс над 120 души са се обърнали към лекари в Москва, след като са получили симптоми на отравяне и съмнения за ботулизъм. Това е рядко, животозастрашаващо заболяване, което атакува нервите на организма и причинява проблеми с дишането и парализа на мускулите. Бактериите, които предизвикват заболяването, могат да попаднат в организма с неправилно съхранявани храни.
Близо 30 души в Казан и Нижни Новгород също са постъпили в болници със симптоми на ботулизъм. Десетки хора в трите града се намират в реанимация. Според цитиран от агенцията служител в Москва пациентите са под постоянно наблюдение и симптомите им не са животозастрашаващи.

18.06.2024, 15:43 часа
281 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha