Тошко Йорданов след срещата: Изслушахме идеите на ГЕРБ-СДС, имена на министри не сме обсъждали

Тошко Йорданов след срещата: Изслушахме идеите на ГЕРБ-СДС, имена на министри не сме обсъждали

„Ако очаквате някаква конкретика - не мога да ви дам такава. Защото изслушахме техните идеи и оттук-нататък ще трябва да ги обсъдим с колегите. Казахме и някои наши приоритети. Това беше първа среща. Нищо конкретно не се случи на нея”. Това заяви Тошко Йорданов пред журналисти след срещата си с преговорния екип на ГЕРБ-СДС в Народното събрание. На масата за преговори седнаха Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева от ГЕРБ, а от страна на ИТН - Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова.
По думите на Йорданов „ситуацията е достатъчно тежка и сложна”. „Защото страната без правителство е блокирана. А понякога с лошо правителство е по-зле. От година и нещо обясняваме, че най-правилният вариант за нас е експертен кабинет. Колегите от ГЕРБ явно са достигнали до тази идея. Но от идеята до реализацията има много работа”, подчерта той.
"Хората си споделиха управленската програма. Ще помоля да не се правят някакви генерални изводи. Не сме разговаряли за министри", посочи Йорданов.
ГЕРБ-СДС също направиха изявление след проведените разговори. „Срещата премина в конструктивен дух. Обсъждахме конкретните политики, които предлагаме в управленската ни програма - за пазара на труда, енергетиката, образованието и съдебната реформа. Чухме какво мислят ИТН по нашите предложения”, каза избраната за депутат от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.  
„Оставихме вратата отворена, за да продължим нашите разговори конкретно по политики. Разговори, които касаят конкретно състав, структура на правителство и конкретни имена, не са водени. Изобщо не са поставяни на дневен ред”, категорична беше Сачева. Тя подчерта, че някои от идеите на ГЕРБ-СДС се припокриват с тези на ИТН, но имало и различия.
Сачева обяви, че партията ѝ остава на твърдата позиция, че страната има нужда от редовно правителство. Затова са предложили формула, която се нарича „правителство на споделената отговорност”.
„Утре сутрин нашата парламентарна група ще се събере, за да излъчи и нашата номинация за председател на Народното събрание. След това ще видим как ще протече утрешният ден, за да решим какви действия ще предприемем занапред”, заяви избраната за депутат от ГЕРБ-СДС.

18.06.2024, 16:01 часа
454 2
Коментари

уйдохте у...........

18.06.2024, 17:19 часа
Тоше, Тоше! След тоя ход, на следващите избори и вие, като шарлатаните, ще се криете у некоя горичка!

пешо

18.06.2024, 16:18 часа
Ако ИТН се хванат на това хоро , "споделено и отговорно" ще изпаднат при следващите избори . На първите две партии им трябва време , за да съберат на избори 120 и повече депутати .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha