7 суперхрани, които ще ви помогнат да изгорите мазнините наистина бързо

7 суперхрани, които ще ви помогнат да изгорите мазнините наистина бързо Ако сте тръгнали по пътя към идеалната фигура, няма как да пропуснете храненето. А ако искате да разнообразите менюто си, вижте кои храни задължително да включите в списъка си.

Лимони
Лимоните са пълни с витамин С, но те не само са отличен източник на витамини, но и ни помагат да отслабнем. Този важен витамин участва в производството на хормона норадреналин, който тялото ни използва за разграждане на мазнините в отделните клетки. Така че по същество лимоните действат като транспортьори, като освобождават мазнините, които навлизат в кръвта, за да бъдат изгорени след това като калории. Обърнете внимание обаче, че витамин С е изключително чувствителен към топлина и може да бъде унищожен при продължително готвене. Най-добрият и лесен начин да извлечете ползите от витамин С от вашите лимони е да добавите малко прясно изцеден лимонов сок към вашите готови ястия или водата, която пиете.

Джинджифил
Джинджифилът е корен, който наистина е изпълнен с чудодейни качества. Той не само притежава антибактериални свойства, но и значително стимулира кръвообращението. Това поставя вашия механизъм за изгаряне на мазнини на висока предавка, като по този начин се изгарят повече калории в резултат на увеличения кръвен поток. Освен че увеличава потенциала на тялото ви за изгаряне на калории, вашата чаша чай от джинджифил също съдържа способности да се бори със определени.възпаления и други проблеми.

Канела
Канелата, тази приятна и вкусна подправка – с аромат, който ни напомня за Коледа – е наистина чудесна и за тялото ни. Канелата помага за поддържане на здравословни нива на кръвната захар. По-конкретно, тя поддържа ниски нивата на кръвната захар, като по този начин намалява количеството мазнини, съхранявани в тялото. Освен това помага за контролиране на пристъпите на глад и стабилизиране на хранителните навици. Като добавите малко канела, за да гарнирате ястията си, ще се възползвате от нея по много начини.

Шамфъстък
Шамфъстъците имат по-желан хранителен състав от много други ядки, като 40 г съдържат 160 калории, четири грама обща мазнина и само 1,5 грама наситени мазнини на порция. Това може да бъде от полза за ефективна загуба на тегло.

Червени боровинки
Включете боровинки в следващата си рецепта за пълнени тиквички или пълнени чушки. Изберете неподсладени сушени боровинки вместо такива, подсладени със захар, за да спестите забележителните 210 калории на порция.

Какао 
Какаото на зърна или какаото на прах е една от най-добрите суперхрани за отслабване. Какаото на прах се прави от печени какаови семена. Само малко количество от тези горчиви семена имат много здравословни ползи! Можете да консумирате десерти с какао на прах, да го добавяте към десерти, гарнирани с шоколад, за да подпомогнете вашето отслабване.

Карфиол 
Карфиолът е по-универсален, отколкото си мислехме! Пригответе го под формата на пюре, смляно, пюрирано или маскирано като шницел. Когато се използва вместо традиционния ориз, „оризът“ от карфиол ви спестява около 135 калории на порция.
19.06.2024, 13:12 часа
665 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha