Разкриха нелегален цех за производство на водка, мастика и ракия в Софийско /снимки/

Разкриха нелегален цех за производство на водка, мастика и ракия в Софийско /снимки/ Икономически полицаи от СДВР разкриха нелегален цех за производство на алкохол.
Предотвратено е разпространението на фалшивите напитки; иззети са близо половин тон спирт за производство и готова „продукция“
Специализираната полицейска операция е проведена във вторник на територията на село Мировяне. В хода на предприетите действия служители на отдел „Икономическа полиция“ - СДВР разкрили нелегален цех за производство на алкохол.
Той бил обособен в гаражно помещение, стопанисвано от 36-годишен. На място са открити общо 425 литра високоградусов спирт и готова „продукция“ - водка, мастика и ракия. При процесуално-следствените действия е конфискувано цялостно оборудване за нелегално производство на алкохолни напитки и есенции за тях.
По случая е започнато разследване и събраните материали са докладвани в Софийската градска прокуратура. Стопанинът на нелегалния цех е задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.
19.06.2024, 15:18 часа
363 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha