Доц. Борислав Цеков: Президентската република ще доведе до путинизация на България

Доц. Борислав Цеков: Президентската република ще доведе до путинизация на България Призивът ми към депутатите от 50-ото Народно събрание е да спазват Конституцията и да мислят по-малко какво да пипат по нея. Защото нямат необходимия капацитет даже да разсъждават по конституционната материя пълноценно.
Тази т.нар. съдебна реформа не беше нищо повече от една промяна в механизмите за кадровото назначаване в съдебната власт; тя нямаше нищо общо с търсене на качество в правораздаването.
Това заяви преподавателят по конституционно право доц. Борислав Цеков.
Това не е някакъв занаятчийски или административен въпрос, трябват задълбочени познания. Нито един проблем на България няма да се реши с промени в Конституцията, посочи Борислав Цеков.
Конституционалистът допълни, че оттеглянето на Христо Иванов от парламентарния живот слага край на упражненията по съдебна реформа.
Тази т.нар. съдебна реформа не беше нищо повече от една промяна в механизмите за кадровото назначаване в съдебната власт; тя нямаше нищо общо с търсене на качество в правораздаването. Надявам се личностният провал на Христо Иванов да сложи край на тази фалшива съдебна реформа и да се започне една наистина грамотна съдебна реформа, каза още доц. Цеков.
22.06.2024, 09:36 часа
235 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha