Антон Кутев: ГЕРБ и ДПС ще избягат от коалицията с така наречения експертен кабинет

Антон Кутев: ГЕРБ и ДПС ще избягат от коалицията с така наречения експертен кабинет Изборите ни показаха силното оттегляне на гражданите. Политиците не успяха да предложат алтернатива, в която да се налеят тези гласове. Това заяви Антон Кутев в предаването "Денят започва" по БНТ, цитиран от novini.bg.
Според него няма по-голяма политическа несъстоятелност от експертно правителство. "Тези, които са били министри на земеделието нищо не разбират ли? Правителството се занимава с политика. Може да не е партийно, но не е експертно правителство", каза още той.
Вярвам във възможностите на Пеевски да осигури да има правителство. Не очаквам да стане с първия мандат и Борисов не иска. Не иска да прави компромиси. Ще стигнем до идеята дали да е Пеевски или трета сила. Аз лично смятам, че ще е Пеевски. Всички ще се навържат около него. Аз вярвам, че ще има правителство в този парламент, посочи Кутев.
По думите му ГЕРБ и ДПС ще избягат от коалицията с така наречения експертен кабинет.
Борисов и Пеевски изиграха сложен танц. Развалиха предишното управление. С идеята, че ако отидат на избори могат да постигнат повече, имаха възможност да елиминират ПП. Сега имат 115 депутата, повече отколкото имаха в предишния парламент. Не знам от техния дял да се намаляват гласовете на "Възраждане" и да се появи нов политически субект. Всичките им планове се изпълняват. Няма логика да се провалят и да не се състави правителство. Те ще намерят начин да направят правителство и то ще бъде стабилно, смята Антон Кутев.
Той изрази надежда, че БСП няма да участва в евентуален кабинет. "В БСП има хора които са изкушени да влязат в управлението. Смятам, че БСП няма да влезе в такава формулировка, но не изключвам отделни хора да се включат", допълни той.
Според него Корнелия Нинова няма да се върне на лидерския пост. "Президентът няма лошо отношение към БСП. Той се стремеше да има подкрепата на БСП. Стопляне на отношенията е възможно. Президентът не се стреми да има влияние върху БСП, а върху лявото. Това влияние може да се окаже по-силно от това на БСП".
"Не очаквам в близките една - две години да има президентска партия", категоричен бе Кутев.
24.06.2024, 10:27 часа
276 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha