Мъж загина при дърводобив в Благоевградско

Мъж загина при дърводобив в Благоевградско Мъж на 27 години е загинал при дърводобив в района на сатовчанското село Осина, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.
Инцидентът е станал вчера около обед.
В сигнала е посочено, че при дърводобивна дейност за собствени нужди в местността Тузлата, землище на село Осина, след рязане на иглолистно дърво с моторен трион, то е паднало и ударило в горната част на тялото 27-годишен мъж, който е загинал.
За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград и Инспекцията по труда, и е образувано досъдебно производство.
Директорът на Инспекция по труда – Благоевград Славянка Симитчийска каза, че през вчерашния ден екип е отишъл на мястото на инцидента и е започнала проверка, предава БТА. В момента се разследва дали загиналият мъж е добивал дърва сам, тъй като на място е имало работници на фирма, която е с разрешително за дърводобив.
Починалият мъж няма трудов договор, но предстои да се установи дали е работил за себе си или за фирмата, чиито работници са били на място, посочи Симитчийска. Тя допълни, че се извършва проверка и на дърводобивната фирма, с която ще се установи каква е причината работници на фирмата да са на обект в почивен ден.
В гората често се случват такъв вид инциденти, може би всяка година има по един, за съжаление с фатален край, каза още директорът на Инспекция по труда – Благоевград. По думите ѝ, основната причина за фатални инциденти е грубо нарушаване на правилата за безопасност. 
24.06.2024, 15:08 часа
308 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha