В Китай хванаха контрабандист със 100 живи змии в панталоните му

В Китай хванаха контрабандист със 100 живи змии в панталоните му Мъж е хванат при опит да внесе контрабандно над 100 живи змии в континентален Китай, натъпкани в панталоните му, съобщават митническите власти.
Неназованият пътник е бил спрян от митнически служители, докато се опитвал да излезе от полуавтономния Хонконг и да влезе в граничния град Шънджън.
„При проверката митническите служители откриха в джобовете на панталоните му шест платнени торбички с шнурчета и запечатани с тиксо“, се казва в изявлението на митническите власти. След като те бяха отворени във всяка една от торбичките бяха намерени живи змии във всякакви размери и цветове.
Служителите са конфискували 104 влечуги, включително млечни змии и царевични змии, много от които са били неместни видове.
Китай е един от най-големите центрове за трафик на животни в света, но през последните години властите се справиха с незаконната търговия.
Законите на страната за биосигурност и контрол на болестите забраняват на хората да внасят неместни видове без разрешение.
„Тези, които нарушават правилата, ще бъдат подведени под отговорност в съответствие със закона“, заявиха от митническите власти, без да уточняват наказанието на мъжа.
10.07.2024, 16:39 часа
444 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha