Областният управител на Враца Николай Николов настоява за подобряването на инфраструктурата до КПП-тата до АЕЦ "Козлодуй" /снимки/

Областният управител на Враца Николай Николов настоява за подобряването на инфраструктурата до КПП-тата до АЕЦ "Козлодуй" /снимки/ По инициатива на областния управител на Враца Николай Николов и зам.-областния управител Йордан Димитров, днес в областната администрация бе проведена среща с управителя на Областно пътно управление Ирена Димитрова и управителя на „Водоснабдяване и канализация“ ООД-Враца Ангел Престойски.
На срещата бе обсъдено състоянието на инфраструктурата до контролно-пропускателните пунктове на АЕЦ „Козлодуй“ и вариантите за ремонт на компрометираните участъци.
Областният управител Николай Николов откри срещата, като подчерта, че подобряването на инфраструктурата до контролно-пропускателните пунктове на АЕЦ „Козлодуй“ е от изключителна важност, предвид предстоящото изграждане на нова ядрена мощност на площадката на Атомната електроцентрала.
„Състоянието на път III-101 /през Хайредин и Гложене/ е изключително лошо и опасно за живота и здравето на водачите, както и на пешеходците. Този път е от стратегическо значение и води към приоритетен обект за националната сигурност на България.
Необходимо е ние, като представители на държавната власт, да направим всичко възможно ремонтът на компрометирания път да бъде извършен в най-кратки срокове, за да може да бъде осигурено както безопасното придвижване на тежкия трафик и необходимата техника при старта на строежа на новия блок, така и безопасността на работещите в АЕЦ „Козлодуй“", с тези думи областният управител Николай Николов откри срещата.
Зам.-областният управител Йордан Димитров добави, че път III-101 е от стратегическо значение, а е в изключително лошо състояние. Образувалите се свлачища водят и до предпоставки за тежки катастрофи и са необходими спешни мерки за ремонта на пътя.
Управителят на ОПУ-Враца Ирена Димитрова обясни, че АПИ е взело решение за започване на проектиране на ремонтните дейности за този път, но в момента няма възможност за финансиране.
„Заложени са мерки, но в момента се чака финансиране“, каза тя и допълни, че такова е осигурено за проекта за ремонт на път II-11 /от Козлодуй през Оряхово, до Плевен/.
С Ангел Престойски бе обсъден проблемът за изградената, още преди пътят да стане отговорност на държавата, незаконна канализация в Гложене.
„Ние сме в готовност да реагираме при възникване на проблеми, но това не решава въпроса. АПИ трябва да поеме отговорност", каза Ангел Престойски.
Срещата приключи с решение за настояване от името на Областна администрация – Враца пред ръководството на АПИ за вземане на спешни мерки и осигуряване на средства за ремонт на път III-101 в най-кратки срокове.
10.07.2024, 15:15 часа
2815 1
Коментари

Баце Инженер пътищар

10.07.2024, 16:40 часа
Сега вече става ясно, защо състоянието на пътищата в област Враца е такова трагично и цари бехаберие навсякъде в региона. Тая турта дето е шефка на ОПУ сигурно я е страх да не отслабне ако се мръдне от шефския стол и явно само плюска по цял ден
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha