С истински професионализъм и вдъхновение, учениците от Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство - Враца взеха участие във Фестивала на българското сирене и млечни продукти, който се провежда този уикенд в града под Околчица.
Събитието, събрало производители, кулинари и почитатели на родните млечни традиции, се превърна в сцена за изява на младите таланти от гимназията.
Под ръководството на своите преподаватели, те впечатлиха посетителите с изискана презентация и отлична техника при приготвянето на модерни ястия със сирене, кашкавал и кисело мляко, както и при приготвянето на вкусна врачанска лютика.
Кулминацията на фестивалното участие беше възможността учениците да се включат в майсторски клас, воден от шеф Светлана Илиева от Hell's Kitchen България.
Известната кулинарка сподели с младежките ценни съвети, професионални техники и вдъхновяващи истории от своя опит в кухнята. Учениците не само наблюдаваха демонстрации на високо ниво, но и активно се включиха в практическата част, като приготвиха ястия под нейно ръководство.
Участието в подобни форуми е важна част от обучителния процес в гимназията, като израз на творческото мислене, развиване на практически умения и любовта към българската кухня и традиции.
Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство продължава да доказва, че младите хора имат какво да покажат – с талант, труд и желание да съхранят и развият вкусовете на България.