Мотокрос в Белоградчик

Мотокрос в Белоградчик

Белоградчишкият квартал „Чачин камък“ отново стана място за провеждане на състезания по мотокрос. Преди 40 години на това място са се провеждали състезания по мотокрос за професионалисти.
Събитието е организирано само за няколко дни, основно с участието на състезатели от Северозападна България. Присъстваха и ентусиасти от Сливен, Троян, Ловеч и София. Сред тридесет и двамата участници присъстваше и една единствена дама - Мариета Гогова на 15 години от Берковица. В надпреварата се включи и Ненад Йеремич от Неготин, който е участвал във всички състезания в бълканските страни, а също и в Австрия, Германия и Швейцария и завоювал много призови места.
Участниците в класовете 65 куб. см. и 85 куб см. стартираха заедно по 950 метровата писта. Състезанието за тях продължи 10 минути и плюс още две обиколки. След тях стартираха и състезателите в класовете „МХ – 2″ и „МХ – 3″. Те се състезаваха 15 минути и две обиколки. За всички състезатели се състоя и втори манш.
На първите места се наредиха Христо Петков от Троян – клас до 65 куб. см., Тошко Николов от Лехчево – клас до 85 куб. см., Ненад Йеремич – клас до 250 куб. см. и Захари Томов над 250 куб. см. Представителят на Белоградчик Мирослав Радостинов Маринов завоюва ІІІ-то място в клас до 65 куб. см. Специални награди, осигурени от Валентин Драгомански, получиха и най-малкият участник в състезанието от Белоградчик – Мирослав Маринов на 11 години, и най-възрастният - Тони Тодоров на 63 години от село Ковачица, община Лом.
Очаква се състезанието в Белоградчик да стане част от Северозападния шампионат по мотокрос, наред с населените места Рупци, Мизия, Ковачица и Кула, където се провежда сега.

 

23.06.2014, 15:13 часа
1670 1
Коментари

Цветан

23.06.2014, 20:19 часа
Някой ако има снимки да казва :)
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha