Обсъдиха благотворителна социална програма

Обсъдиха благотворителна социална програма

Заместник областният управител Мирослав Комитски председателства днес първото заседание на сформирания oбластен координационен механизъм по деинституционализация, разработен в изпълнение на двугодишната социална програма, която британската благотворителна организация „Надежда и домове за децата“ – клон България реализира на територията повече от 10 области в страната.
„Сформирането на oбластния координационен механизъм е в изпълнение на националната стратегия „Визия за деинституционализация на деца в Република България“. Целевите групи са деца в риск и нашата задача е да ги защитим като обединим усилия, време, експертиза и ресурси за успешно решаване на всеки един отделен казус“. Това заяви при откриването на заседанието Мирослав Комитски и разясни основните принципи, които прилага координационния механизъм. Като инструмент за междуинституционална работа, дейността му гарантира взаимна информираност на партньорите и помощ, мултидициплинаред подход на областно ниво, гъвкавост при взимането на решения, етично поведение при обгрижване на всеки конкретен случай и винаги в защита на интереса на детето.
Програмният директор на „Надежда и домове за децата“ за България Боряна Климентова представи проекта и метода на функционирането му. Тя поясни необходимостта от работна платформа за взаимодействие на областно и общинско ниво, което ще оптимизира работата на различните институции.
Със заповед на областния управител е определен съставът на координационния механизъм. Членове на съвета са представители на социални и здравни институции, експерти в регионалния инспекторат по образованието – Враца, експерти по социални дейности от общинските администрации, както и представители на областна дирекция на МВР – Враца.
Основните цели, които бяха поставени, заедно с приемането на правилника за дейността на координационния механизъм като активна и работеща система, са междуинституционално рефериране на конкретни случаи, което да улеснява комплексното и бързо проследяване на всеки един от тях и поемането на конкретни ангажименти и постигането на съгласие за резултатите.

10.06.2015, 13:34 часа
4151 3
Коментари

.

18.07.2015, 11:48 часа
Няма полза от тях, защото в тези ЦНСТ-та, Преходни къщи, Защитени жилища и тем подобни, се назначиха хора които работят или са работели в институциите които искат да закрият. Я кажете,същите тези хора дали работят по различен начин, или така както са свикнали да работят до сега? Нещо различно има ли, освен името. Да не говорим, че з

10.06.2015, 15:04 часа
Оставете го, нека да се изявява. Всяка власт го прави, тази също. За следваща, след три години.

10.06.2015, 14:16 часа
Какво разбира Комитски от деинституционализация и каква почва има тя у нас? Защо тези институции харчат милиони на месец без да има НИКАКВА полза за обществото от тях?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha