ДПС започва чистка, реже главата на Борко Банчев

ДПС започва чистка, реже главата на Борко Банчев

Разцеплението в Движението за права и свободи е причината почетният председател на партията Ахмед Доган да започне чистка в структурите по места. Един от първите, който ще изхвърчи като тапа на новогодишно шампанско, е областният шеф на ДПС във Врачанско Борислав Банчев. В Боянските сараи вече са получили информация за изказванията на Банчев от една година насам, че Падишахът/Ахмед Доган/ е ферментирал, а бъдещето на партията било в ръцете на екзактния Лютви Местан. Очаква се след Нова година главата на Борко Сержанта да падне в краката на Доган и затова вече се обсъждат хората, от които ще бъде избран новият лидер на партията във Врачанско. По неофициална информация на този етап за поста се коментират имената на областния шеф на младежите на ДПС Николай Николов, известен като Ники Зеленчука, утвърденият политик Юрий Кацарски и още един кандидат, чието име засега се пази в тайна.
Така скоро ще настъпи закономерният край на 10-годишната противоречива кариера на един от най-скандалните местни политици. Малцина знаят, че Борко Банчев е единственият областен председател на ДПС, който е бил арестуван. В края на ноември 2012 година патрул спира малко преди полунощ криволичещ по пътя лек автомобил „Мерцедес“. Полицаите с изумление установили, че шофьорът е Борко Сержанта, който е бил видимо мъртво пиян. Лидерът на ДПС обаче категорично отказал да духа на дрегера и да даде кръвна проба, заради което е задържан и прекарва 24 часа в полицейския арест.
Противоречиви са и отзивите за периода му като зам.-областен управител. Това, което със сигурност успя да направи през този период, е да увеличи колекцията си от снимки на голи жени в айфона си. След няколко напитки на терасата на „Хемус“ той редовно вади телефона си и гордо показва на компанията си поне 50 нежни завоевания, като обяснява в най-малки подробности с коя какво е правил и къде я е снимал.
Безспорно най-големият провал в кариерата на Банчев са последните местни избори. В тях той влезе с твърдението, че ще участва поне на балотаж, ако не успее да стане кмет на Враца от първия път. Орда тролове осираше социалните групи с постове в негова полза и грубо обиждаше всеки, който си позволяваше да се усъмни в техните тези. Така той и неговият башибозук настроиха хората срещу ДПС и избирателите отказаха да гласуват за Банчев. От седем кандидати за кмет на Враца, той остана на предпоследното място с мизерните за неговите претенции 1 570 гласа. Шамарът на избирателите бе толкова звучен, че дори имаше секции, където не получи нито един глас, а пък в други има само по 1. Трагично бе положението и в селата от общината, в които имаше секции с по 2-5 до 10 гласа. Банчев обаче стана общински съветник благодарение на факта, че послуша стратега Димитър Гъндев и направи листа с уважавани врачани, които привлякоха гласове, а самите те остана извън местния парламент.
И не на последно място. В централата на ДПС в София дълго се чудели от какво живее техният човек, при положение, че няма нито една фирма на свое име и съответно няма официални доходи. Не била валидна и тезата, че го издържа жена му, тъй като той е разведен и едва ли бившата му съпруга Красимира би му давала пари да си купува виагра, например. В същото време Банчев демонстрира висок жизнен стандарт, купува скъпи автомобили и има достатъчно средства за сини хапчета, които му дават сили да воюва на нежния фронт. Нещо не се връзвало…
В крайна сметка скоро 58-годишният Борислав Константинов Банчев ще заеме полагащото му се място в политическия живот на Враца – на бунището!

28.12.2015, 09:36 часа
9131 21
Коментари

Баш трол

29.12.2015, 09:53 часа
Няма тролчета да отговарят

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

29.12.2015, 02:11 часа
ТОВА КОПИЛЕ КАНДИДАТ КМЕТА ЗА ВРАЦА БОРИСЛАВ БАНЧЕВ, И ПРЕСТЪПНИКА КАНДИДАТ КМЕТ НА СЕЛО ЧЕЛОПЕК КРАСИМИР ПРЕСТЪПНИЧЕСКИ НАРЕДИХА НА ГАВАЗИТЕ ДА МЕ НАПАДНАТ НА ИЗБОРНОТО СЪБРАНИЕ НА 19 ОКТОМВРИ 2015 ГОДИНА - ЧАКАМ ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА ДА РЕШАТ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ. ТОВА НЕ Е ХУЛИГАНСКО ПРОЯВЛЕНИЕ, А ОРГАНИЗИРАНА БАНДА - СТЕФАН Д-Р Д Ч

dantso

28.12.2015, 20:01 часа
too,zashto ne se brasne,be

Огнян

28.12.2015, 18:44 часа
Голяма част от хората които пишат тук искат лустрация.Аз също,но такава за съжаление няма да видим.100% съм сигурен че поне моето поколение/50г./ няма да я дочака.И последните 25 години минаха в надежда че нещо ще се промени но за съжаление промяната беше само за тези които окупираха власта/най-вече финансова/С яд признавам че голяма

ПЪТНИК

28.12.2015, 18:40 часа
ПЪТНИК СИ ДА ТЕ Е..А

Aleko

28.12.2015, 18:34 часа
Хубаво биографично четиво и звучи убедително.

Goce

28.12.2015, 18:31 часа
Преувеличен читателски интерес към една марионетка. Да се внушава, че този човек е изключителен политик е несериозно, но не и невинно.

Ceno

28.12.2015, 18:29 часа
Брееей тоя паша, като го гледам да не повярва човек че съвместява толкова много личности в едно. Неговите съпартиици преживе да му вдигнат паметник че друга държава такава няма.Толкова толеранс на тези служители.

Goce

28.12.2015, 18:16 часа
Ролите мафиот и политик, еле па УСПЕШЕН, хич не си противоречат, а даже си помагат...

Kiprian

28.12.2015, 18:01 часа
amin !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha