Бойко Борисов гневен: Ананиев, незабавно изплатете заплатите във врачанската болница

Бойко Борисов гневен: Ананиев, незабавно изплатете заплатите във врачанската  болница "Не може близо 5 млрд. лв. да сме дали за здравеопазване и да има хора, които недоволстват", заяви министър-председателят Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерски съвет. Премиерът Борисов възложи на здравния министър Кирил Ананиев да се заеме с това протестиращите болнични служители в Ловеч и Враца незабавно да си получат заплатите.
„И едновременно с това правете реформи и обяснявайте, че не може да се краде и да се източват болниците. Това трябва да приключи. Не може след над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година и близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и да излязат трима санитари и да кажат, че не са си получавали заплатите. Такива пари в историята си България никога не е отделяла за здравеопазване. Не може с над половин милиард повече да сме дали от миналата година и да недоволстват. Моля те, Ананиев, лично се заеми, оправете двете болници и ги стабилизирайте“, каза още министър-председателят и посочи, че е грехота при толкова пари да има недоволни.
„Как да обясним на жената от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече в тази сфера. За мен е важно да си получават заплатите. Те излязоха и го казаха сега, защото сега има демокрация и свобода на словото, а преди са щели да я уволнят. Виновните ще си получат заслуженото, не може хората там да ги наказваме за това, че ръководството е било калпаво“, каза Борисов.
16.05.2018, 10:47 часа
10833 8
Коментари

българин

16.05.2018, 20:03 часа
Политиците съсипаха цялото здравеопазване,има виновни и доктори,но политиците са най виновни.Лекарите бягат заради малки заплати-без лекари и сестри няма болница.Отивайте в частните,да направите някой милионер

същински тато

16.05.2018, 17:07 часа
Кво ли щехме да правиме ако не беше бащицата.Ако не разпореди няма заплати,няма и живот.

до бойко

16.05.2018, 16:41 часа
вкарай виновните в затвора и си дай на другите хора парите

ицо

16.05.2018, 15:29 часа
на Боко тиквата дежурните номера

БАЦКО

16.05.2018, 15:04 часа
СКОРО ШЕ ИМ СТЪПАТ В ДЖЕБОВЕТЕ НА КРАДЦИТЕ...ИМА ГЯВОЛИ , АМА ИМА И "Е ' И" ГЯВОЛИ...СЕ НЕКОЙ НЕГОДНИК В БЕЛА ПРЕСТИЛКА ШЕ ГО ОТВЛЕЧЕ ЧЕТВЪРТИТ! И ТИА ДЕКА РЕВАТ НАЙ- МНОГО СА КРАЛЕ НАЙ- МНОГО...ША ВИДИТЕ, ЧЕ Е "ТЕ ТАКА ТЕ" !

Сдуханяка

16.05.2018, 14:45 часа
Докторите ограбиха болницата. Това е истината.

Петко

16.05.2018, 13:29 часа
ма незабавно че после нема кой да гласува за Бойчето нема да има гласове аха малее какви сте долно всичките изпокраднахте държавата ма сега ми ревете да дадете заплати добре давате давахте на всички останали защото има и други който са по зле тцтц

Аз

16.05.2018, 11:49 часа
Е най-големите наглеци , така нар. ДОКТОРИ - са най-отпред! Е заради тях не се получават заплати! От държавното, та в частното!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha