Изправят пред съда врачанин, блъснал и убил велосипедист

Изправят пред съда врачанин, блъснал и убил велосипедист Врчанин с инициали П.Г. е предаден на съд за това, че блъснал и убил велосипедист, научи BulNews.bg.
Случката е станала около 10 часа сутринта на 15 юли миналата година. Обвиняемият Г. управлявал лек автомобил „Ауди“, като се прибирал от село Тишевица в посока Враца. Участъкът от пътя бил прав, с нормална видимост, гладък асфалт. Водачът шофирал със скорост от 97.78 км/ч, при ограничение от 70 км/ч.
В дясната лента се движела колона леки и товарни автомобили, а в дясната била предприета маневра „изпреварване“ от два пътуващи един след друг автомобили, като вторият от тях бил на обвиняемия П.Г. В лявата част на пътя, в близост до банкета, попътно се движел велосипедист. Бил без светлоотразителна жилетка и леко криволичел.
Първият автомобил намалил скоростта и се отклонил надясно, за да си осигури достатъчно странично разстояние при изпреварването на велосипедиста. В същото време обвиняемият Г., неспазвайки необходимата дистанция и с превишена скорост, с цел да не блъсне колата пред него, предприел аварийно спиране. Едновременно с това той завил наляво и блъснал велосипедиста, който паднал върху предната част на колата на обвиняемия и накрая бил отхвърлен върху пътното платно.
Свидетели на пътно-транспортното произшествие сигнализирали органите на МВР и Спешна медицинска помощ. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на пострадалия велосипедист.
От изготвената в хода на досъдебното производство съдебно-химическа експертиза се установява, че в кръвта му е имало наличие на етилов алкохол 1,43 %. Смъртта му се дължи на съчетана травма – черепно-мозъчна, гръдна и коремна, довела до състояние, несъвместимо с живота.
Изводът на тройната съдебно-автотехническа експертиза е, че при скорост от 97,78 км/ч т.нар. „опасна зона за спиране“ е 86,87 м, а при максимално разрешената от 70 км/ч съответно 52,25 м. Движейки се с превишена скорост и неспазвайки необходимата надлъжна дистанция, водачът сам се е поставил в невъзможността да предотврати ПТП.
Предстои делото да продължи в съда.
13.06.2018, 15:40 часа
4736 2
Коментари

Цене Уестия

13.06.2018, 21:51 часа
Много бегат тия 20 годишни алудита като дойдат у враца стават по 500 коня

...

13.06.2018, 16:27 часа
3 години макс
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha