Драма в Lidl във Враца! Охранител изхвърли припаднал човек на плочките, персоналът гледа безмълвно

Драма в Lidl във Враца! Охранител изхвърли припаднал човек на плочките, персоналът гледа безмълвно Болен възрастен човек, припаднал в хипермаркет Lidl във Враца, е бил изхвърлен като мръсно куче от охранител в обекта, научи агенция BulNews. За нечовешкото отношение и застрашаването на живота на врачанина разказа пред репортер на медията ни съпругата на потърпевшия Илийка Андрова. Тя не може да повярва, че хората са станали толкова безсърдечни и вместо да помогнат на човек във видимо лошо здравословно състояние, го изхвърлят на плочките и го подминават с лека ръка.
Инцидентът е станал на 26 септември около 14 часа в магазин Lidl на бул. „Васил Кънчов“, до автогарата във Враца. Докато пазарувал в хипермаркета, на диабетика Методи Андров му прилошало, паднала му кръвната захар и той се свлякъл на пода до касите. Към него незабавно се спуснал охранителят на обекта Кирил Кирилов. Най-вероятно той е помислил, че мъжът е пиян и затова го вдигнал и го извлякъл навън, като го зарязал на плочките пред количките за пазаруване.
В това време в хипермаркета отивал познат на възрастното семейство. Той видял безпомощния Методи и веднага се обадил на съпругата му. Когато врачанката пристигнала, намерила мъжа си на земята, качила го в колата и го прибрала у дома им.
След като се съвзел станало ясно, че Методи не си спомня нищо от инцидента. Жена му обаче успяла да сглоби картинката и разбрала, че никой не е направил опит да окаже първа помощ на мъжа й или да извика линейка. Още на следващия ден тя отишла до хипермаркета да потърси сметка от ръководството и охранителя, но не получила адекватно обяснение. На 1 октомври жената подала жалба до ръководството на Lidl и охранителната фирма „Крон секюрити“ ЕООД. Близо две седмици обаче Илийка Андрова не получила нито един отговор и затова потърси съдействие от най-четената медия в Северозападна България.
„Мъжът ми е на 73 години, диабетик, с няколко стенда на сърцето. Можело е да се влоши критично и да умре. Методи цял живот е работил като полицай. Даде 33 години от живота си в полза на обществото, а накрая така да се отнасят с него. Възмутена съм от отношението на охранителя, който за да го изкара навън кой знае как го е влачил през магазина. Той буквално го е изхвърлил навън в безсъзнание. На следващия ден мъжът ми отиде при него, за да му поиска сметка защо така е постъпил, а той му се изсмял в лицето. Това е просто безумие“, разказва вбесената Андрова.
Репортер на агенция BulNews поиска коментар от ръководството на Lidl в София за скандалния случай. От фирмата са категорични, че имат стриктни процедури при подобни ситуации, които са били спазени от служителите. Те уж били предложили на припадналия човек вода и да извикат линейка, но той им бил отказал. Твърдението на хипермаркета обаче изглежда странно, тъй като не е ясно как човек в безсъзнание отказва каквото и да е.
Охранителната фирма, която отговаря за обекта - „Крон секюрити“ ЕООД със седалище в София, също бе потърсена от наш репортер. От там увериха, че са разпоредили пълна проверка на случилото се. След сигнала на Илийка Андрова от ръководството обявиха, че охранителят Кирил Кирилов ще бъде отстранен от поста до два дни. Те обаче се опитаха да оправдаят поведението му, като уточниха, че не е проявил никакво насилие спрямо Методи. Бил го извел съвсем нормално от хипермаркета и дори му бил дал две захарчета. Отстраняването му от длъжност щяло да бъде не заради отношението му, а заради жалбата срещу него, допълниха от „Крон секюрити“ ЕООД.
Предлагаме ви да прочетете и официалното становище на Lidl за случая без редакторска намеса.

„Във връзка със запитване относно случай с клиент в наш магазин в гр. Враца, изпращаме повече информация за случилото се.
Искаме да Ви уверим, че проведохме детайлно вътрешно проучване и съгласуване с всички отговорни страни, включително преглед на охранителни камери.
Случаят е от 26 септември, когато охранителят на смяна забелязва клиент, който видимо не се чувства добре. Охранителят се опитва да разбере какво му е и му предлага да го изведе навън, на въздух. Междувременно друг представител на персонала отива при тях и предлага на клиента вода, а също и да извикат линейка, но клиентът отказва и двете. Негов познат, който случайно е там по същото време, се обажда на съпругата му, която впоследствие го отвежда вкъщи.
В конкретния случай са спазени основните стъпки по процедура, за да се окаже необходимото съдействие и да се предложи помощ на клиента, с изключение на информиране на ръководителя смяна / управителя на магазина. Неговото уведомяване е задължително, за да проследи случая и да предприеме последващи действия, ако се налага. За подобни ситуации Лидл България има разработена стриктна процедура, по която се оказва помощ и се обгрижват клиенти, ако се почувстват зле в магазина. Тя включва конкретни стъпки и с нея са запознати всички наши служители, както и служителите на фирмите подизпълнители, които обслужват напр. като охранители нашите обекти. Като отговорна компания приемаме всеки един сигнал и обратна връзка и благодарим за тях, защото за нас това е повод не само да предприемем необходимите коригиращи действия, когато това се налага, но и да направим допълнителни обучения и инструкции на персонала“.
11.10.2018, 10:17 часа
23061 8
Коментари

митьо очите

16.10.2018, 21:08 часа
абе мърляви пенсионери у лидъл ще ви избием без съд и присъда у девене при пачо носа хаха ще ви обесим със сезал на паркинга олигофрени пъдарчета ще ви отсечем зелките публично най мизерната фирма ваща майка дееба у пичката объсана рак да ви спари по

данчо пръча

11.10.2018, 21:13 часа
ей каква е тая фирма боклуци и тия пъдари ще ви обесим със сезал бе да ви попари рак по дробовете ще ви скопа с 1 топка шебеци мошеници ще ви обезглавим живи ще ви возим у ковчег по паркинга мършав персонал от курви и травестити!

путио маринкин

11.10.2018, 20:51 часа
ей нерези пъдари ще ви еба майката у путката объсана хаха!тоя старец требва да е пенсионер от вик да му еба майката в устата!ще ви изколем на плаца долна фирма олигофрени вардете ядките че ги изедоха мангалите нещастници ще ви залеем с киселина по оч

Пецко

11.10.2018, 17:36 часа
едно ще ви кажа господа да е българин да мре ич нема да си мръднете пръстите мънгал лие майко оно полиция линейка и кво ли не още не ще се пуснете на помощ ние да мрем като псета така го разбирам иначе мангало е като цар веднага му се кланяте ПОЗОР

НАБЛЮДАТЕЛЕН

11.10.2018, 12:14 часа
"Лидъл" няма вина,че в обекта работят Врачани,които по по принцип са много,ама много прости,безсърдечни и важни,защото нека някой отрече,че междуличностните отношения в пропадналият ни град са просташки и отвратителни.

121212

11.10.2018, 11:32 часа
Баща ми е диабетик и ако не дай Боже разбера,че с него се е случило това и са го изхвърлили от мазагина и са го оставили да лежи безпомощен,ще им разгоня фамилията !

Вбесен гражданин

11.10.2018, 10:56 часа
Не мога да повярвам! В Германия така ли ще се отнесат към припаднал човек?! И това се случва през XXI век в европейска държава! Време е Лидъл да си ходи.

Наблюдател

11.10.2018, 10:37 часа
Безобразие! Бойкот на магазина. Това падение
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha