Ефектът BulNews: Комисията за защита на потребителите глоби „Лидл“ за фалшива промоция във Враца

Ефектът BulNews: Комисията за защита на потребителите глоби „Лидл“ за фалшива промоция във Враца Комисията за защита на потребителите глоби „Лидл“ заради публикация на агенция BulNews за фалшива промоция. След като на 18 август разгласихме оплакването на врачанин, как хипермаркетът във Враца подвежда клиенти с уж по-ниски цени на своите продукти, от КЗП се самосезираха. Няколко дни по-късно извършили проверка в магазина. Инспекцията показала, че наистина има нарушение и за това на „Лидл“ била наложена глоба в размер на 300 лева, която е минималната, предвидена в закона. 

Врачанин: „Лидл“ мами клиентите си с фалшиви промоции /доказателства/

Припомняме, че мъж от града под Околчица се оплака, че е закупил филе от аржентински хек, като на етикета, поставен на продукта, пишело, че цената за килограм е 10.99 лева. На самата опаковка било обозначено, че количеството на рибата в нея е 604 грама и цената за него е 6.64 лева. На касата обаче се оказало, че за рибното филе го таксували на 13.99 лева за килограм от продукта. Врачанинът веднага оспорил цената, а от касата му заявили, че сумата, посочена на етикета, била препоръчителна и те имат право да продават стоката на по-висока цена.
За да се увери в думите на касиерката, мъжът се бе върнал до витрината с промоционалната риба и видял, че над щанда има табелка, която пояснява, че цената на въпросната риба е по-висока. 
На нея със ситен шрифт пишело, че отпечатаната цена върху опаковката на филето от аржентински хек, е сгрешена и истинската е отпечатана върху табелата на щанда. Пред медията ни мъжът коментира, че за него това е гавра с хората и чиста измама от страна на хипермаркета.
Наложената минимална глоба от „Лидл“ обжалвали в районния съд във Враца, където магистратите ги отрязаха и потвърдиха санкцията от Комисията за защита на потребителите. Магистратите поясняват, че от хипермаркета са били длъжни да обявят едновременно цената за единица мярка и продажната цена за определеното количество, което важи с пълна сила и в случаите, когато стоката е предварително опакована. 
Решението на магистратите подлежи на обжалване пред административния съд във Враца. 
14.12.2018, 08:19 часа
12301 2
Коментари

данчо пръча

14.12.2018, 20:39 часа
абе изроди у лидъл гонете колите от плаца бе шебеци пъдари пропаднала фирма и магазин ще ви взривим с тротил шизофреници мошенци иде ви края хаха!какви са тия усрани дъртаци пенсионери от вик да им еба путката майна в устата а ?що мамите хората ей ще

путио маринкин

14.12.2018, 18:19 часа
ей пепеливи тумбаци добре ви глобиха хаха олигофрени идиоти!мършави курви и манафи ялови нерези пъдари старци майка ви дееба у пичката объсана!обирате хората нещастници какво вардите изедоха ядките?долна измамна верига да фалирате дано!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha