РЗИ: Открихме 5 нарушения в складовите бази на „Братя Митеви“ във Враца /документ/

РЗИ: Открихме 5 нарушения в складовите бази на „Братя Митеви“ във Враца /документ/ Установени са куп пропуски в складовите бази на „Братя Митеви“ във Враца, съобщиха официално от Районната здравна инспекция /РЗИ/. Констатираните нарушения са открити при внезапна проверка по сигнал на агенция BulNews до институцията.
В редакцията получихме официален отговор за установените разминавания в предлагания в тези складове биоциден продукт „Доместос“. В писмото са изброени 5 нарушения на нормативните документи и по тази причина всички документи от проверката са изпратени в областната дирекция на полицията.
Намерените 59 опаковки на „Доместос“ в склада на ул. „Васил Кънчов“ №25 и 31 броя в този на ул. „Драган Цанков“№1 са с фалшиви етикети, които не отговарят на разрешението за продажба на този препарат в България. Издадено е предписание за спиране на продажбата му и по-късно ментетата са унищожени.
От „Братя Митеви“ са направили опит да се измъкнат от ситуацията, като са предоставили фактура, че стоката е закупена предишния ден - 26.11.2018 г. от софийското дружество „Пиер Алешар“. Бърза проверка на агенция BulNews показа, че никой в бранша не е чувал за подобна фирма и очевидно става въпрос за фабрикуване на доказателства.
За огромно съжаление на „Братя Митеви“ таен клиент извърши контролирана покупка на фалшив „Доместос“ от техен склад още на 15.11.2018 г., за което има издадени съответните документи. Това е категорично доказателство, че дружеството продава ментета отдавна и не е станало наивна жертва на софийската фирма.
Публикуваме цялото писмо на РЗИ Враца, в което са посочени подробно установените нарушения. По този случай продължава да работят Икономическа полиция, Патентно ведомство и фирмата официален вносител на продукта „Доместос“.
28.12.2018, 10:32 часа
8544 2
Коментари

BumBum

28.12.2018, 18:21 часа
В нормалните държави продажба на фалшиви препарати се разглежда като опит за предумишлено убийство и се лежи от 20 до доживот.В БГ се плаща рушвет и излизаш сух от водата!

Познавач

28.12.2018, 11:02 часа
Закривай!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha