От последните минути! Къща се срути в центъра на Враца и едва не уби човек /снимки/

От последните минути! Къща се срути в центъра на Враца и едва не уби човек /снимки/ Необитаема къща в центъра на Враца се срути преди минути, видя първо репортер на агенция BulNews. 
Опожарената в средата на септември 2016 година сграда, която се намира на метри от училище „Христо Ботев“ и Здравната каса, рухна пред погледите на десетки очевидци. 
В старата къща е родена известната цигуларка Светла Буюклийска, която от началото на 90-те години свири във филхармонията на Лас Палмас де Гран Канария на Канарските острови. В последните години обаче постройка бе обитавана от цигански фамилии и заприличала на коптор, а след големия пожар сградата стана още по-опасна.
Врачани многократно са сигнализирали институциите за риска от срутване, но до момента нямат отговор и информация за предприети действия от тяхна страна.
Днес и малкото останало от къщата се сгромоляса, а юристът Любомир Ганчев благодари на Бог, че за минути се е разминал със сериозни травми. Пред репортер на медията ни Ганчев обясни, че е минал покрай опасната сграда минути преди да се срине на тротоара. 
По думите на живеещите в квартала пък, минута преди да рухне къщата от там е преминал друг човек, чийто късмет го е спасил от сигурна смърт.
Хората призовават отговорните институции да се самосезират, а от общината да изпратят екип, който да обезопаси съборетината и да разчисти тротоара. 
 
11.02.2019, 10:47 часа
9776 4
Коментари

до tutubau

11.02.2019, 20:05 часа
Е ако ти не си поддържаш къщата кмета ли ще ти е виновен!Тази къща е имала собственици!!!

Врачанин

11.02.2019, 18:49 часа
Апетитно място за кооперация с магазини нали ? В гугъл мапс може да се види старата къща, как изглеждаше преди 7 години.

tutubau

11.02.2019, 17:15 часа
Да чакате общината да свърши нещо е като да чакате от умрел писмо.В тая къща няма пари за крадене,няма зала за строене,и плочки за сменяне.Къв му е кяра на кметчето?

БИРНИК ВАРЧАНСКИ

11.02.2019, 12:26 часа
!!! известната цигуларка Светла Буюклийска, която свири във филхармонията на Лас Палмас де Гран Канария на Канарските острови !!! - ДА СИ ПОДДЪРЖА И ИМОТА, А НЕ САМО ДА СВИРИ !!! СЕГА ЕДНА ЯКА ГЛОБА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ "ПА НЕК СИ СВИРИ"
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha