Бай, бай, Бецинска! ВАС реши, че Десислава Тодорова е кметът на Борован

Бай, бай, Бецинска! ВАС реши, че Десислава Тодорова е кметът на Борован Върховният административен съд окончателно попари мераците на Иван Костовски от ГЕРБ да управлява община Борован и постанови, че хората са избрали инж. Десислава Тодорова за трети пореден мандат. „Желязната лейди“ беше номинирана от Местна коалиция „Съюз на демократичните сили“ ( ПП „Земеделски народен съюз“, ПП „Движение за права и свободи-ДПС“, ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, ПП „Национално движение за стабилност и възход-НДСВ“, ПП „СДС“, ПП „Новото време“ и ПП „Воля“).
Столичните магистрати потвърдиха решението на Административен съд-Враца, с което дългогодишният управник беше избран на втори тур. Анализирайки относимите нормативни разпоредби и фактите по делото, съдът е достигнал до извода, че решението на ОИК – Борован е законосъобразно. Върховната инстанция не е констатирала нарушения на изборните правила, които да доведат до незаконосъобразност на обжалваното решение. Магистратите са счели, че при провеждане на избора за кмет на Община Борован, не са допуснати нарушения, които да водят до опорочаване на изборния резултат.
Решението  е прието изключително тежко от председателката на общинската избирателна комисия в Борован Яна Бецинска, която изцяло се бе отдала на каузата да бъде свалена Десислава Тодорова.
07.02.2020, 18:09 часа
7040 2
Коментари

Запознат

07.02.2020, 19:50 часа
Да и е честит рождения ден на Бецинска! ХА-ХА-ХА

Кмет

07.02.2020, 18:40 часа
Уф, то един съд! Езък за Борован.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha