От полицията излязоха с подробности за разкритата наркооранжерия и задържаните в Селановци

От полицията излязоха с подробности за разкритата наркооранжерия и задържаните в Селановци От полицията излязоха с подробнисти за наркооранжерията и задържаните във врачанското село Селановци.

Удар на полицията! Разкриха голяма наркооранжерия при спецакция в Селановци, има задържани /снимки/

В хода на провеждане на специализирана полицейска операция, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при областната дирекция на МВР-Враца са били проведени комплекс оперативно-издирвателни мероприятия. На 15 май, около 18.30 часа, в землището на село Селановци са били засечени три неизвестни лица, които поливали растения от рода на конопа. Двама от тях не се подчинили на дадените полицейски разпореждания и напуснали района на местопроизшествието, като избягали през гориста местност. На място е бил задържан 29-годишният С. М., местен жител, който се оказало, че е криминално проявен, но неосъждан.
При последвали процесулано-следствени действия, на територия от около 200 кв м, обособени като плантация, са намерени и иззети общо 106 растения от рода на конопа. Те били с размери от 0.15 м до 1 м и засадени с земята. Общото иззето количество зелена листна маса и съцветия е с тегло около 10 килограма.
В района полицаите намерили и иззели още 3 мобилни телефона с различни марки и модели, туба с течна тор, 21 черни пластмасови съда за разсад със засадени в тях растения, ръчна пръскачка от 5 литра тип пулверизатор, камери за видеонаблюдение тип фито-капан, както и др. веществени доказателства, имащи отношение към воденото разследване.
Случаят е докладван на административния ръководител на Районна прокуратура-Оряхово, а по случая е образувано досъдебно производство в МВР-Враца.
От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани двете избягали лица. Те са 33-годишният Н. Н. и С. И. на 30 години, и двамата от Селановци.
В хода на работата по образуваното досъдебно производство са проведени процесуално-следствени действия на адреси, обитавани от горепосочените лица. При извършените проверки, униформените открили и иззели множество вещи и предмети с отношение към започнатото дело, както и 30 патрона 22 калибър.
Установено е, че съпричастни към извършваната от горепосочените лица престъпна дейност са още трима души – И. М. на 36 години, Т. Х. на 27 години и 41-годишният И. И., жители на същото село.
В хода на работата по разследването са извършени множество процесуално-следствени действия в имоти, обитавани от трите лица. При обиските са намерени и иззети натриеви лампи с рефлектори, въздуховоди, газ-сигнален пистолет, 98 газови патрона, множество метални трансформатори, пластмасови черни форми с гнезда за посаждане на растения, пластмасови туби, съдържащи кафеникава течност, електрически вентилатори, 44 ловни патрона, флоберков патрон и др. В имот, находящ се в село Горни Вадин, ползван от Т. Х., са намерени и иззети още 8 откъснати растения от рода на конопа.
С постановление на административния ръководител на районното управление на Оряхово на лицата са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.
Работата по случая продължава.
 
23.05.2020, 10:10 часа
3766 1
Коментари

Гринго

27.05.2020, 11:03 часа
Местните куки не са ли знаели за наркодилърите които продават без да се крият или са в далаверата.Май има и ченге в случая.,ама ще го скрият уж като открил случая.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha