Лекарска грешка?! Инженер почина, след като бе върнат от Спешното на врачанската болница /снимки/

Лекарска грешка?! Инженер почина, след като бе върнат от Спешното на врачанската болница /снимки/ Инженер от Враца е починал, след като е бил върнат от Спешното отделение на МБАЛ “Христо Ботев“, научи агенция BulNews. 
За трагичната развръзка разказа Десислава Цупарска, която е негова близка приятелка.
60-годишният инж. Цветан Георгиев Георгиев е работел в Агенция по кадастъра. В петък той се почувствал зле, започнал да изпитва трудности с уринирането и повръщал черна мътилка с парченца, коремът му е бил силно подут, езикът му – пожълтял, а по краката му се появили червеникаво-синкави петна.
В събота, около обяд, той се свързал с личния си лекар, който го посъветвал да отиде до Спешното. Мъжът решил да почака до понеделник, но през почивните дни състоянието му се влошило.
В неделя около 20 часа, Деси Цупарска го закарала с такси до Спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“. По нейни думи на регистратурата е описана симптоматиката му и е снета пълна анамнеза. 
Дежурните лекари са били уведомени, че мъжът има много придружаващи заболявания, за които е приемал редовно изписаните му лекарства и е носил необходимата документация. Предоставена им е и течността, която е повръщал в стерилно шише, съхранявано в хладилник, за да може тя да бъде изследвана. 
На прегледа обаче придружителката му не е била допусната. Цупарска споделя, че са близки от повече от 20 години и той винаги е разчитал на нея, когато е имал нужда да му бъде оказано съдействие. 
Прегледът е продължил около 10 минути. След като излязъл от кабинета, болният е споделил, че три жени са опитали да му сложат катетър, но не са успели и го посъветвали да потърси частен уролог. Той е споделил още, че му е било обяснено, че повръщането било нормално. Не са му дали обаче лист, в който да бъде описан прегледът и по нейните думи, е бил отпратен в полушоково състояние. Те отишли в дома ѝ, където тя се грижела за него. 
Жената се свързала с уролога д-р Борис Банков, с който са уговорили час за преглед на следващата сутрин в 8.30 часа. 
В понеделник /1 юни/, около 7 часа, тя излязла и Цветан останал в дома им с мъжа на Цупарска. Минути по-късно, Десислава му се обадила, за да го попита как е и той отвърнал, че вече е половин човек. Извикали са такси, за да отидат на частния преглед, но на болния обаче му прилошало и казал, че ще повърне, след което отишъл в банята, строполил се на земята и затиснал вратата. Докато съпругът й успял да влезе минали около 10 минути. Тогава Цветан вече нямал пулс. Веднага бил извикан спешен екип, който пристигнал след около 20 минути, като медиците единствено констатирали смъртта му. 
Аутопсия не е направена, тъй като майката е доста възрастна, а сестра му не може да се прибере от Аржентина, заради създалата се ситуация с COVID-19.
Близките на починалия питат как от Спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ връщат човек в тежко състояние, вместо той да бъде хоспитализиран и се надяват виновниците да бъдат наказани. 
Погребението на инж. Цветан Георгиев ще се извърши днес, в 13 часа, в село Върбешница. 
03.06.2020, 11:54 часа
17286 6
Коментари

ОПЛ home office

04.06.2020, 09:20 часа
Ако л.лекар беше си посетил пациента и опитал да постави катетър и не успее е можело да го изпрати директно при съотв.специалност в кабинет или съотв.ЛЗ,а не да го оставя сам да се оправя

Ния

03.06.2020, 19:28 часа
Във врачанската бърза помощ работят едни от най-некадърните доктори в България! Дежурства дава и персонала на родилното, който не е ясно как ще окаже помощ при инфаркт. Не съм учудена, че са върнали човека-това не им е за първи път. Пълни боклуци!

Любомир Христов

03.06.2020, 18:03 часа
Да не дава Господ човек да влезе във врачанското спешно! Помощ няма, а пациентът трябва да си има дни, защото безхаберието в болницата е чудовищно!

Григор Лилов

03.06.2020, 18:00 часа
Нали им ръкопляскахте, сега ще мрете по тротоарите и тоалетните, тъй като лекари във врачанската болница няма. Тук работят само гробари, начело с директора парашутист

Коко

03.06.2020, 13:09 часа
нали наскоро областната награди лекари макар и не за това-когато е да се вземат пари са едни и същи ,а да се работи са други

еххх

03.06.2020, 12:02 часа
Хора, разберете, за какво ни е сграда на болница и се пънем да протестираме за съществуването ѝ, като няма кой да ни лекува вътре??? Нека се закрие, да си текат делата срещу тези, които я източиха, разлика със или без няма...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha